Ana SayfaGüncelİki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan Kızılay temsilcisi tutuklandı

İki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan Kızılay temsilcisi tutuklandı

HABER MERKEZİ – Kızılay’ın Ankara Beypazarı temsilcisi Ahmet Kavas’ın sistematik olarak iki çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıktı. Kızılay, gözaltına alınarak tutuklanan Kavas’ın görevine son verildiğini açıkladı.

Kızılay’ın Ankara Beypazarı temsilcisi olan Ahmet Kavas’ın, 5 yıl önce Beypazarı Müftülüğü’ne bağlı resmi kuran kursunda yatılı kalan 14 yaşındaki bir erkek çocuğunu sistematik olarak cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıktı.

O dönemde kursta öğretmenlik yapan Kavas’ın istismara maruz bıraktığı çocuk 19 yaşına geldiğinde odaya kamera yerleştirerek, görüntüleri kaydetti ve savcılığa verdi.

Sözcü’nün haberine göre savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ahmet Kavas önceki gün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi.

Aynı zamanda Fatih Camisi imamı olduğu ve Beypazarı Belediye Gençlikspor‘da başkanlık yaptığı öğrenilen Ahmet Kavas‘ın başka bir çocuğu da istismara maruz bıraktığı belirtildi.

İstismar vakasının duyulması üzerine açıklama yapan Kızılay, “Kavas’ın yüz kızartıcı bir suça karıştığı bilgisi alınmış anında görevine son verilerek hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadelerini kullandı.

Ensar’a para transferi

Öte yandan Kızılay geçtiğimiz günlerde daha önce çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’na yapılan milyonlarca dolarlık para transferiyle tepki çekmişti.


Kızılay üzerinden Ensar’a para transferi: Ne oldu nasıl oldu, kim ne diyor?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
KHK’li öğretmen hakkında emsal karar
Sonraki Haber
Arap Birliği: "Yüzyılın anlaşması"nı reddediyoruz