Ana SayfaGüncelİmamoğlu duyurdu: Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu 19 Mayıs’ta açılacak

İmamoğlu duyurdu: Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu 19 Mayıs’ta açılacak

HABER MERKEZİ – Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun birinci etabı Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı’ndaki ilk test sürüşü yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, hattın 19 Mayıs’ta açılacağını duyurdu. İmamoğlu, İBB’ye ait binanın ilçe belediyesine tahsis edilmesine de tepki göstererek, “Alınan karar, ‘yok’ hükmündedir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun birinci etabı Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı’ndaki ilk test sürüşüne katıldı.

Sürücüsüz tasarlanan M7 Test Treni’ne binen ve 30 dakikalık test sürüşünün son noktası Tekstilkent’teki kontrol merkezinde incelemelerde bulunan İmamoğlu, hattın yapımı nedeniyle kapatılan Mecidiyeköy Metrobüs Hattı Yaya Bağlantısı’nı da yeniden hizmete açtı.

“Eminönü-Alibeyköy hattı 2020 sonunda açılacak”

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İstanbul’un kuzey ve batı bölümlerinde açılması beklenen metro hatlarındaki duruma dair şu bilgileri verdi:

“19 Mayıs’ta, inşallah bu Mecidiyeköy-Mahmutbey hattını devreye alacağız ve gerçekten çok yoğun bir yükü hafiflettiğini, metrobüs başta olmak üzere, hissedeceğini öngörüyoruz İstanbul’umuzun. Yanı sıra, Eminönü-Alibeyköy hattı eli kulağında yürüyen çalışmalarımızdan birincisi. O da 2020’nin sonuna doğru, son çeyreğinde İstanbullularla buluşması için yoğun bir çaba içerisindeyiz.”

“Alınan karar, ‘yok’ hükmündedir”

İBB Meclisi’nde Beyoğlu Örnektepe’deki İBB binası ilçe belediyesine (Beyoğlu) tahsis edilmişti. Bina, protokollerin iptali ile TÜRGEV’den geri alınmıştı.

“Binanın durumu ne olacak, nasıl bir adım atacaksınız?” sorusuna İmamoğlu, binanın ilçe belediyesine tahsis edilmesini gasp olarak niteleyerek şunları söyledi:

“Şimdi eşkıyalık yaparak, kendince Meclis’te karar alarak ne yapıyorlar? Süreci bypass edecekler. Neymiş efendim? Bu projeyi, Meclis üzerinden X  belediyeye tahsis edecekler, o belediye üzerinden de istedikleri gibi hareket edecekler. Bunu biz yürürlüğe koymayacağız.
“İBB olarak vakfımız var, kendi yönetimimiz var. Biz, orada yurt ve kreş hizmetlerine başlayacağız. Halkımızla buluşturacağız. Alınan karar, ‘yok’ hükmündedir. Hem hukuki süreci yöneteceğiz hem fiili süreçte gideceğiz paşa paşa halkımızla orayı buluşturacağız. A vakfı, B vakfı işine baksın. Kendi işlerini yürütsünler.”

“Metro projelerine engel oluyor”

Kanal İstanbul projesinin metro hatlarındaki çalışmalara engel teşkil ettiğini söyleyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Kanal İstanbul, sadece İSKİ’nin var olan işlerinin değişimiyle, yaklaşık 20 milyar liralık bir maliyete sahip. Yani İSKİ’nin hatları, kanalları, arıtma tesisleri, bunların kaydırılması, aktarılması dahi, 20 milyar lira. 20 milyar lira ne demek biliyor musunuz? Şu anda, duran metro hatlarımızın hepsini yapmak demek. Sadece İSKİ’ye külfeti.
“Çok net söylüyorum Kanal İstanbul, İstanbullunun zihninde de ‘yok’ hükmündedir; cebimizdeki paraya göre de ‘yok’ hükmündedir, Türkiye’nin kuruşu, parası adına da ‘yok’ hükmündedir. Bizim metro harlarımız adına da İstanbul’un böyle bir projeyle buluşması süreci, ‘yok’ hükmündedir.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
DİSK Genel Başkanlığı'na yeniden Arzu Çerkezoğlu seçildi
Sonraki Haber
İzmir'de bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan erkek tutuklandı