Ana SayfaEkonomiİmamoğlu’ndan toplu ulaşıma zam açıklaması

İmamoğlu’ndan toplu ulaşıma zam açıklaması

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, toplu ulaşıma yapılan zamla ilgili “İnanın maliyetlerin çok çok altında kalan bir zam yaptık” dedi. İmamoğlu, yurttaşların yapılan zamma tepki göstermesinin ise ‘hakkı’ olduğunu söyledi.

İstanbul’da toplu ulaşıma “yakıt, enflasyon ve asgari ücret artışı” gerekçe gösterilerek zam yapılmıştı.

10 Şubat Pazartesi gününden itibaren uygulanmaya başlanacak yeni tarifeye göre; tam elektronik bilet 3,50 lira, öğrenci bileti 1,75 lira, öğrenci mavi kart 50 lira, tam mavi kart ise 275 lira olacak.

CNR 7. Uluslararası Kitap Fuarı’na katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, burada gazetecilerin ulaşım zammıyla ilgili sorusunu yanıtladı.

Yurttaşların yapılan zamma tepkisinin sonuna kadar hakkı olduğunu vurgulayan İmamoğlu, 2017’nin Mayıs ayından beri ulaşıma zam yapılmadığını belirterek, “Türkiye’deki bu zam fırtınasına bizim dayanma şansımız yok. Yani yakıt zammını, o tarihten bu tarihe vatandaşlarımız biliyor” dedi ve ekledi:

“Bütün maliyetlerle ilgili bizim yaptığımız zammın en az 2 katı bir artışla mücadele ediyoruz. Bizi şu an yaptığımız; hizmetimizi sürdürebilme çabası. Ama vatandaşımızın yanında olma konusundaki çabamızdan ötürü de inanın maliyetlerin çok çok altında kalan bir zam yaptık diyebilirim. Yoksa, bugünkü ekonomik koşullarda vatandaşımız haklı.
“Trajikomik ifadelerde bulunan bazı siyasilere de gülümsüyorum. Çünkü niye gülümsüyorum? Sanki Ekrem İmamoğlu’nun zam yaptığı bir husus üzerinden, daha önceki zamları ıskalamaları ve bunun üzerinden siyaset yapmalarına üzülüyorum. Biraz da gülümsüyorum açıkçası. Ama halkımız, her yapılan zamma tepki göstermekte haklı.”

İstanbul’da toplu ulaşıma zam


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İş cinayetleri: Ocak'ta ikisi sendikalı 112 işçi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Sabiha Gökçen'deki uçak kazası: ABD'den gelen teknik heyet inceleme yaptı