Ana SayfaGüncelİntiharlara Kadıköy’de isyan, polisten müdahale

İntiharlara Kadıköy’de isyan, polisten müdahale

HABER MERKEZİ – Son dönemde yaşanan intiharlara ilişkin Kadıköy’de açıklama yapmak isteyen üniversite öğrencilerine müdahale eden polis, en az dokuz kişiyi gözaltına aldı.

Gençlik örgütleri, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Hakan Taşdemir ve yaşanan diğer intiharlar vakalarını Kadıköy Boğa Heykeli’ne yürüyüş yaparak protesto etmek istedi.

“Ya hep beraber ya hiçbirimiz” pankartı açan öğrenciler, “İntihar değil bu bir cinayet” ve “Kriz sizin direniş bizim” sloganları eşliğinde heykelin bulunduğu alana yürümek istedi.

Ancak öğrencilerin önü polislerce Halitağa Caddesi’nde kesildi.

Öğrenciler yaşananlara tepki göstererek, yaşanan ekonomik krizin sebebinin iktidar olduğunu ifade etti.

Yürümek isteyen öğrencilere sert müdahalede bulunan polis, en az dokuz öğrenciyi ters kelepçe ile gözaltına aldı.

Fotoğraf: Zeynep Kuray

Taşdemir’in ölümü

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Hakan Taşdemir geçtiğimiz günlerde intihar ederek yaşamına son vermişti.

Taşdemir’in ekonomik nedenlerle geçim sıkıntısı yaşadığı ve bir süredir iş aradığı bilgisi kamuoyuna yansımıştı.

Taşdemir’in ölümüne dair Fikir Kulüpleri Federasyonu İstanbul Üniversitesi Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada da “AKP’nin uyguladığı neoliberal politikaların yarattığı yoksulluk ve geleceksizlik bir sıra arkadaşımızı daha aramızdan aldı” ifadeleri yer almıştı.

Aynı üniversitede İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi olan Sibel Ünli de 3 Ocak’ta intihar ederek yaşamına son vermişti.

İntiharlar İstanbul Üniversitesi’nde yaşananlarla sınırlı değil. Son dönemde yurdun dört bir yanında işsizlik, geçim sıkıntısı, borç gibi ekonomik nedenlerle intihar haberleri geliyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'li vekiller farklı dillerde tek taleple seslendi
Sonraki Haber
Erdoğan'ın "İdlib'deki tavrımızı belli edecek" dediği görüşme gerçekleşti