Ana SayfaGüncelİran’a sınırı olan Van’da ‘Corona’ paniği

İran’a sınırı olan Van’da ‘Corona’ paniği

HABER MERKEZİ – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Risk kapıda” açıklaması yaparken, İran’a sınırı olan Van’da Corona virüsü nedeniyle yurttaşlar tedirgin. Van’a yakın illerde de durum farksız. Yetkililerin virüsün kente sıçramasına karşı aldığı önlem sınır kapılarını kapatmak. Ancak düzensiz geçişler nedeniyle bu önlemin yetersiz olduğuna dikkat çekiliyor. Kentte başta hastaneler olmak üzere halkın toplu bulunduğu alışveriş merkezleri salgın paniği nedeniyle boşalmaya başladı.

Çin’de ortaya çıkan Corona virüsü yayılmaya ve can almaya devam ederken, virüsün en ölümcül olduğu ülkelerden biri de Türkiye’ye sınırı olan İran.

İran genelinde şu ana kadar 16 kişi yaşamını yitirdi. 100’e yakın vaka olduğu belirtiliyor ancak tahmin edilen rakam bunun üzerinde.

İran’da ölümlerin artması ülkeye sınır kapısı olan Van’da büyük tedirginliğe neden oluyor.

Başta hastaneler olmak üzere halkın toplu bulunduğu alışveriş merkezleri, salgın paniği nedeniyle boşalmaya başladı. Hastanelerde randevu alan vatandaşlar, randevularını iptal ediyor. Şehir merkezindeki Vanlılar maske takmaya da başladı.

Kentte daha önce yüksek ateş nedeniyle Corono virüsü şüphesiyle beş kişi karantina altına alındı. Tedavisi yapılan beş kişinin, sonuçları negatif çıktı. Bu kişiler taburcu edildi.

Van’ın yanı sıra çevre illerde de tedirginlik hakim. Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir kişinin Corona virüsü nedeniyle karantinaya alındığı iddiası bu tedirginliği daha da artırmış durumda. Bu nedenle yurttaşların çoğunun Tatvan Hevlet Hastanesi’nden aldıkları randevuları iptal ettikleri öne sürülüyor.

Yetkililerin virüsün kente sıçramasına karşı aldığı önlem sınır kapılarını kapatmak. Ancak düzensiz geçişler nedeniyle bu önlemin yetersiz olduğuna dikkat çekiliyor.

ANF’ye konuşan SES Van Şube Başkanı Sezer Örenç, Van ve İran arasında sınır kapıları dışında da düzensiz geçişler gerçekleştiğini belirtiyor:

“Kaldı ki, hastalığın kaynağı Çin iken, Hindistan, Rusya ve Ukrayna’da yayılım göstermişken, Fransa’da ölümle sonuçlanmış vakalar varken, İsrail, Lübnan çokça ülkede tespit edilmişken, söz konusu ülkelerin tamamıyla ticaret ve turizm ilişkileri devam ediyorken, Van’a olan sınır kapılarının kapatılmasının sonuca etki edeceğini sanmıyorum.”

Örenç, 65 yaş üstü kişilerin, çocukların ve kronik rahatsızlığı olan hastalarla özel gereksinimlere ihtiyaç duyan insanların ve sağlık emekçilerinin korunmada özen göstermesinin ayrıca önemli olduğunu vurguluyor.

Ona göre “havaların da değişmeye başlamasıyla birlikte tedbirli ve temkinli yaklaşım, hastalığın ömrünü bitirebilir.”


Corona virüsü: Türkiye teyakkuzda, bakanlıktan “risk kapıda” uyarısı

Corona virüsü fırsatçılığı: Van’da maske fiyatları yüzde 150 arttı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AKOM’dan İstanbul için fırtına uyarısı
Sonraki Haber
Grup Yorum için yapılacak konsere 'dayanışma amacı taşıyor' gerekçesiyle yasak