Ana SayfaDünyaİran’a tren seferleri de durduruldu

İran’a tren seferleri de durduruldu

HABER MERKEZİ – Türkiye, Corona virüsü tehdidi nedeniyle İran’a geçişlerin sağlandığı 4 sınır kapısını kapatması ve uluslararası uçuşları tek taraflı durdurmasının ardından Türkiye-İran arasındaki yük ve yolcu tren seferlerini de durdurdu.

Çin’in Hubei eyaletindeki Wuhan kentinde 12 Aralık 2019’dan ortaya çıkan ve Covid-19 olarak adlandırılan yeni tür Corona virüsü dünyada hızla artıyor.

Çin’de ölenlerin sayısı 2 bin 594’e ulaşırken, ülkede son 24 saatte virüs nedeniyle 150 kişi hayatını kaybetti, 409 yeni vaka tespit edildi.

İran’da ise hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükselirken, virüsün bulaştığı kişi sayısı da 47 oldu.

İran’daki Corona virüsünden kaynaklı ölümlerin ardından Türkiye, ülkeye geçişlerin sağlandığı 4 sınır kapısını kapatma kararı kalmıştı.

Ayrıca, İran’dan gelen uluslararası uçuşlar da tek taraflı olarak durdurulmuştu.

Tren seferleri de durduruldu

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) da Türkiye-İran arasındaki yük ve yolcu tren seferlerinin 23 Şubat’tan t itibaren geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

“Türkiye- İran arasında karşılıklı olarak işleyen Transasya Ekspresi ve Van Tahran yolcu treni ile yük tren seferleri 23 Şubat Pazar günü saat 17.00 itibariyle geçici olarak durduruldu.
“Bilindiği üzere, Türkiye ile İran arasındaki demiryolu ile yolcu bağlantısı; Ankara-Tahran-Ankara arasında haftada bir gün çalışan Trans Asya treni ve Van-Tahran-Van arasında haftada bir gün çalışan Van-Tahran treni ile sağlanıyordu.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demirtaş'tan deprem ve HDP Kongresi için mesaj
Sonraki Haber
TTB'den Sağlık Bakanlığı'na önemli Corona virüsü çağrısı