Ana SayfaÇalışma Yaşamıİş cinayeti davasında sanığa verilen hapis cezası 24 bin liraya çevrildi

İş cinayeti davasında sanığa verilen hapis cezası 24 bin liraya çevrildi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da iş cinayeti sonucu yaşamını yitiren işçi Murat Danacı’nın ölümüne ilişkin davada sanığa verilen hapis cezası 24 bin 300 lira adli para cezasına çevrildi.

İstanbul’da yaşayan işçi Murat Danacı, Mayıs 2017’de İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) dış cephesini temizlemek için çıktığı binanın 3. katından düşerek hayatını kaybetmişti.

Taşeron şirket bünyesinde çalışan Danacı’nın ölümünün ardından açılan davanın karar duruşması 22. Asliye Ceza Mahkemesi’de yapıldı.

Mahkeme, ‘taksirle bir kişinin ölümüne neden olma’ suçu gerekçesiyle asli kusurlu bulunan sanık, 4 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.

Mahkeme, asli kusurlu bulduğu sanığa 4 yıl hapis cezası verdi.

Sanığa verilen cezada, yargılama sürecindeki ‘olumlu’ davranışları göz önüne alınarak altıda bir oranında indirim yapılarak, 3 yıl 4 aya indirildi.

Verilen bu ceza ise “hürriyeti bağlayıcı cezanın suçun işleniş biçimi, şahsi, sosyal ve ekonomik durumu ve sabıkasız oluşu” göz önüne alınarak günlüğü 20 liradan toplam 24 bin 300 lira adli para cezasına çevrildi. Bu rakam da 20 ay taksite bölündü.

‘İstinafa gideceğiz’

Evrensel’e konuşan Murat Danacı’nın oğlu Ozan Danacı, sanığın ne duruşmalara katıldığını ne de telefonlarına yanıt verdiğini ancak buna rağmen mahkemenin cezada indirim uyguladığına dikkat çekti.

“Ben hapis cezası bekliyordum ki, bundan sonra kamuoyu oluşsun ve başka insanların canı yanmasın. Ben çalışma ekonomisi mezunuyum. Bu bölümü okurken iş kazalarının ne kadar ciddi olduğunu görüyorduk. Mahkemeye adım atmamış sanık için yakalama kararı çıkarıldı ama adam sanki sır oldu hiçbir yerde bulunamıyor.
4 yıl hapis cezası veriyorlar, hakim yargılama sürecindeki olumlu davranışlarını göze alıyor ve cezayı düşürüyor. Bu adam mahkemeye gelmemiş, yüzünü görmedik. Telefon açmadılar. Bu adam işçi olarak çalışan bir adamdı. Bizim milyarlarımız yok ki. Bu adamların zaten parası pulu var. 24 bin 300 TL ceza verildi. Taksit taksit kan parası mı desek, devlete yardım parası mı desek, bu paraya bu işi kapatıyorlar. Hukuk bu. Başka bir şey söyleyemiyorum. İstinafa gideceğiz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Van’da çığ: Ölü sayısı 41'e yükseldi, DTK'den 'tedbirsizlik' vurgusu
Sonraki Haber
RTÜK'ten Portakal'ın sözleri gerekçesiyle FOX Tv'ye para cezası