Ana SayfaEkonomiİstanbul’da ulaşıma yüzde 35 zam kararı

İstanbul’da ulaşıma yüzde 35 zam kararı

HABER MERKEZİ – İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İstanbul’da elektronik bilet ücret tarifelerine yüzde 35 zam yapıldığını duyurdu. Karar yürürlüğe girerse özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs tarifelerinde en kısa mesafe ücreti 2,60 TL’den 3,50 TL’ye yükselecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında elektronik bilet ücret tarifelerine yüzde 35 zam yapılması talep edildi.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (İSTESOB) zam talebi yapılan oylama sonucu, oy çokluğu ile kabul edildi.

BBC Türkçe’ye konuşan İSTESEOB Basın Danışmanı Sedat Yalçın, kararın İstanbulkart‘lardaki teknik güncellemenin ardından yürürlüğe gireceğini söyledi.

UKOME’deki kararda belediyenin de temsilcisi olduğunu belirten Yalçın, İBB’nin kendi araçlarında zam uygulamasını erteleyebileceğini söyledi.

“Mahkeme kararıyla durdurulabilir”

İSTESOB Başkan Vekili Engin Türkmen ise enflasyondan yüzde 105 etkilendiklerini savunurken, “Ama biz elimizi vicdanımıza koyduk ve yüzde 35’te karar kıldık” dedi.

Türkmen kararın yürürlüğe girmesinin ancak mahkeme kararıyla durdurulabileceğini söyledi.

İBB Beyaz Masa yetkilileri ise zamla ilgili kendilerine bir bilgilendirme yapılmadığını belirtti.

İstanbul Özel Halk Otobüsü Sahipleri ve İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık da zam kararı olduğunu fakat zammın henüz yürürlüğe girmediği bilgisini verdi.

Sarı taksiye dönebilme imkanı

Toplantıda İstanbul’da 1 Haziran 2018’de trafiğe çıkan ve sarı taksilerden yüzde 15 daha pahalı olan turkuvaz taksilerin durumu da görüşüldü.

Halkın turkuvaz taksiye ilgi göstermediğini savunan esnaf temsilcileri, sarı taksiye geçiş için izin istediler.

UKOME’de alınan kararla sayıları 350’ye ulaşan turkuvaz taksilere, istedikleri takdirde sarı taksiye dönebilme imkanı getirildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Uluslararası Sinefil Topluluğu Ödülleri sahiplerini buldu
Sonraki Haber
4 yıl geçti: Cizre bodrumlarında öldürülenler anıldı