Ana SayfaBilim ve Teknolojiİstanbul’da ulaşımda karekod uygulaması başlıyor

İstanbul’da ulaşımda karekod uygulaması başlıyor

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği yeni uygulamayla akıllı telefonlardaki karekod sistemiyle toplu taşıma araçlarına binebilecek. İlk uygulama metrobüs üzerinde olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketi BELBİM A.Ş.’nin geliştirdiği yeni uygulama Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın (EMITT) düzenlendiği TÜYAP Kongre Merkezi’nde tanıtıldı.

Yeni uygulamayla akıllı telefonlardaki karekod sistemiyle toplu taşıma araçlarına binebilecek.

İstanbulkart’ı ulaşım kartı olmaktan çıkarıp şehirdeki bütün hizmetlerin alınabileceği bir araca dönüştürdüklerini belirten BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Yücel Karadeniz, şunları söyledi:

“Müzeler üzerinde de çalışmalarımız var. Yakında belediyenin bütün hizmetlerini İstanbulkart’ı bir ödeme aracı olarak kullanmaya başlayacağız. Aynı zamanda ulaşım için de teknolojik yeniliklerimiz devam ediyor. Mart ayı içinde ulaşımda hizmet için pilot uygulamalarımız başlayacak. Pilot uygulamalar birçok ulaşım hizmetinde yaygınlaştırılarak devam edecek.”

Karadeniz, uygulamanın içeriğine ilişkin ise şu bilgileri verdi:

“İndir, yükle, okut, geç mottosuyla artık mobil uygulamalarda karekod uygulamasıyla İstanbullular telefonlarını ulaşımda kullanabilecek. Sanıyorum ilk uygulama metrobüs üzerinde olacak. Sonra da metro, vapur, Marmaray gibi diğer ulaşım araçlarında da kullanabilecek. Vatandaş herhangi bir şekilde üzerinde plastik bir kart taşımadan pratik bir şekilde telefonuyla istediği yerde ulaşım hizmetlerinden faydalanacak. Cebinde fazladan kart taşımayacak.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Keldani çift 23 gündür kayıp: Oğlundan çağrı var
Sonraki Haber
Depremde zarar gören 80 okul için yıkım kararı