Ana SayfaMedyaİstismarı haberleştiren Kanal D muhabirine gözaltı ve şiddet

İstismarı haberleştiren Kanal D muhabirine gözaltı ve şiddet

HABER MERKEZİ – İstanbul Esenyurt’ta bir okulda yaşanan cinsel istismar vakasını haberleştirmek için oraya giden Kanal D muhabiri Şevval Şirin, okul yönetiminin çağırdığı polis tarafından gözaltına alındı.

İstanbul Esenyurt’ta ilkokulda kendisini müdür yardımcısı olarak tanıtan İsmail S. isimli erkek, 4’üncü sınıf öğrencisi Suriyeli bir çocuğu cinsel istismara maruz bıraktı.

İstismarın ardından İsmail S.’nin okulda çalışan sözleşmeli bir memur olduğu belirtildi.

Şikayet üzerine gözaltına alınan İsmail S. tutuklandı ve okuldaki işine de son verildi.

Veliler ise istismara tepki göstermek için önceki gün okul önünde toplandı.

Bu istismar ve eylemi haberleştirmek için okula giden Kanal D muhabiri Şevval Şirin, röportaj yaparken polisler tarafından engellenerek, gözaltına alındı.

Milliyet’ten Çiğdem Yılmaz’a konuşan Şirin, “Velilerle konuştuk. İşimizi bitirdik. Daha sonra okulun bahçesinde bir ses yükseldiğini duyduk, kameraman arkadaşıma beklemesini söyleyip okul bahçesine girdim. İçeride polis kim olduğumu sordu. Kanal D muhabiri olduğumu söyledim. Onlar da ‘Bizi çekmeyin’ dedi. Onları çekmediğimi belirttim” dedi.

O esnada okul müdürünün konuşmaya başladığını ve kendisinin de ona yöneldiğini belirten Şirin, polislerin kendisini engellediğini söyledi.

‘Yaptığın gazetecilik mi?’

Şirin, yasal bir izin olmadan telefonuna el konulduğunu ve şiddete maruz bırakıldığını anlattı.

“Dışarı çıkmaya çalıştığım sırada da iki kadın polis koluma girdi, ısrarla telefonumu istediler. Yasal bir izin olmadan telefonumu alamayacaklarını söyledim. O sırada aramızda bir boğuşma yaşandı. Tırnaklarımı çizdiler, kollarımı sıkı sıkıya tutuyorlardı ve kısa bir süre beni yerde sürüklediler.
Telefonuma el koydular ve yaka paça beni okulun içine aldılar. Sanki teröristmişim, azılı bir suçluymuşum gibi… İçeride kötü müdahale devam etti. Bana ‘Çok konuşuyorsun, soru sorma. Yaptığın gazetecilik mi?’ diye bağırdılar.”

‘Kızlar hata yapmış, şikayetçi olmayın’

Darp raporu alıp şikayetçi olan Şevval Şirin, “Koridordan geçen biri kameraman arkadaşıma haber verdi. Sonra İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ı aramışlar. O irtibatlardan sonra telefonumu verdiler ama tutmaya devam ettiler. Başka komiserler gelip, ‘Efendim şikayetçi olmayın kızlar hata yapmış’ dedi. Ben de kendime yapılan tavrı kabul etmediğimi söyledim” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Osman Kavala'nın gözaltına alınmasına dünyadan tepkiler
Sonraki Haber
Fas açıklarında gemi battı, ikisi çocuk 14 mülteci yaşamını yitirdi