Ana SayfaEğitimİTÜ’de kantin boykotuna katılan öğrencilere uzaklaştırma

İTÜ’de kantin boykotuna katılan öğrencilere uzaklaştırma

HABER MERKEZİ – İTÜ’de kantin fiyatlarının yüksek olmasına karşı boykot eylemine katılan yedi öğrenciye ‘bir yarıyıl için uzaklaştırma’ cezası verildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri, 18 Aralık 2019’da okuldaki özel işletmelerin elindeki kantinde fiyatların çok yüksek olmasına karşı boykot kararı almıştı.

Öğrenciler kampüste öğrenci kantini kurarken, boykot kapsamında merkezi derslikte çay, kahve vb. ürünleri ücretsiz dağıtmıştı.

Boykota katıldığı gerekçesiyle de öğrenciler hakkında soruşturma açılmıştı.

İleri Haber’de yer alan habere göre haklarında soruşturma açılan yedi öğrenciye ‘bir yarıyıl için uzaklaştırma’ cezası verildi.

İTÜ Rektörlüğü tarafından hazırlanan görevlendirme yazısında, uzaklaştırma cezası alan öğrencilere “Öğrenme ve öğretme hürriyetinin engelleyici veya ‘yükseköğretim kurumlarının işleyiş ve huzurunu bozucu eylemlerde bulunmak’ ve ‘izin almadan toplantılar düzenlemek’ eylemlerini işlediğiniz tespit edilmiştir” suçlamasında bulunuldu.

Uzaklaştırma cezası alan öğrenciler, İTÜ yönetiminin aldığı bu kararı kabul etmediklerini belirterek gerekli yerlere başvuruda bulunacaklarını söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İdlib çıkmazı: “Türkiye kuşatma altında, manevra alanı kalmadı”
Sonraki Haber
Arakanlı mültecileri taşıyan tekne battı: En az 16 kişi hayatını kaybetti