Ana SayfaGüncelİYİ Parti’de bir istifa daha

İYİ Parti’de bir istifa daha

HABER MERKEZİ – İyi Parti’de son dönemde peş peşe istifalar yaşanıyor. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ahmet Kaya’nın mezarını ve HDP’li belediyeleri ziyaretini de gerekçe gösteren partinin Balıkesir Milletvekili İsmail Ok istifa etti. Bu istifayla beraber partinin TBMM’deki sandalye sayısı 38’e düştü. 24 Haziran 2018’deki seçimde İYİ Parti 43 milletvekili çıkarmıştı.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, partisindeki tüm görevlerinden istifa etti.

Yazılı bir açıklama ile istifasını gerekçelendiren Ok, “Sözde sivil toplum örgütü adındaki, emperyalist Soros Vakıflarında görev yapanlar, başkanlık divanında en hassas görevlere getirilmişlerdir” dedi.

İsmail Ok

Bunun kendisinde “şok etkisi yarattığını” ifade eden Ok, istifa nedenlerinden birinin de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ahmet Kaya’nın mezarını ziyaret etmesi olduğunu belirtti.

Ok ayrıca İmamoğlu’nun HDP’li belediyeleri ziyaretini ve eşi Dilek İmamoğlu ile beraber HDP’nin önceki dönem eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın kitabından tiyatroya uyarlanan oyunu seyretmelerini de istifa gerekçesi olarak sıraladı.

“Bütün bunlar artık ortağımız CHP’nin HDP ile adı konulmamış bir ortaklık yaptığının meydana dökülmesidir” diyen Ok, üzücü olsa da ayrılığın daha hayırlı olacağını kaydetti.

AKP’den ayrılan Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan’ın kuracağı partiler ile “zerre ilişkisinin söz konusu olamayacağı” mesajını da veren Ok, bu dönem son milletvekilliği olacağını ve bundan sonra asla milletvekili adayı olmayacağını ifade etti.

Akşener ne diyor?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Bursa’da istifalarla ilgili konuşmuştu.

Parti içerisinde yaşanan istifalara saygı duyulması gerektiğini belirten Akşener, “İstifa etmiş hiçbir arkadaşım hakkında olumsuz bir kelime etmedim. Çünkü istifa tek taraflı saygı duyulması gereken bir kavramdır” demişti.

Türkiye’nin çıkarını düşünerek 31 Mart seçimlerine girdiklerini belirten Akşener, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tutmadığını dile getirerek parlamenter sistem istendiğini vurgulamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Düzce'de Ziya Pirdal evli olduğu Özlem Pirdal'ı öldürdü
Sonraki Haber
Demirtaş’tan HDP kongresine çağrı