Ana SayfaÇalışma Yaşamıİzmir’de yanında çalışan işçiyi öldüren Hasan Yücel’e müebbet hapis

İzmir’de yanında çalışan işçiyi öldüren Hasan Yücel’e müebbet hapis

HABER MERKEZİ – İzmir’de yanında çalışan Mustafa Demir’i darp ederek öldüren Hasan Yücel yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Yücel’in avukatı ise olayın ‘kasten öldürme’ değil kazayla gerçekleştiğini ileri sürerek dosyayı istinafa gönderdi. Avukat, müvekkilinin diyabet hastası olduğunu ve kanuna göre geçici olarak cezai ehliyetinin ortadan kalkıp kalkmadığının tespit edilmesini istedi.

İzmir Alsancak’ta gece kulübü işleten Hasan Yücel, 5 Nisan 2019 gecesi yanında çalışan Mustafa Demir isimli işçiyi darp etti.

İHA’nın haberine göre darp sonucu beyin kanaması geçiren Demir hayatını kaybetti.

Yücel hakkında açılan davanın karar duruşması İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Cinayet kamera kayıtlarında

Cinayetin gerçekleşme anına ilişkin kamera kayıtları da ortaya çıktı. Görüntülerde Demir’in Yücel’in şiddeti üzerine yere düşüp kafasını beton bir saksıya çarptığı görülüyor.

Yücel, şiddeti Demir yere düştükten sonra da başına tekme atarak sürdürüyor.

Mustafa Demir

Yücel, bayıldığını düşündüğü Demir’in başına bidonla getirdiği suyu döküyor. Görüntüler, Mustafa Demir kendine gelmeyince olay yerine çağrılan ambulansa bindirilmesiyle son buluyor.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Yücel’i ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

‘Müvekkilimin kastı yok, tahrik var’

Ardından konuşan Yücel’in avukatı Ayşe Ayaz, müvekkilinin Mustafa Demir’i kasten öldürdüğünün kabul edilerek müebbet hapis cezası verildiğini belirtti ve kararı istinafa taşıdıklarını söyledi.

Yargı sürecinin devam ettiğini belirten Ayaz, müvekkilinin cinayette ‘kastı olmadığını’ ileri sürdü.

“Ölenle bir baba-oğul ilişkileri var. Olay günü de aralarında bir kavga ortamı yok. Mustafa Demir, Hasan Yücel’in yanından 6 saat boyunca ayrılmayarak şeker hastası müvekkilimin gerilmesine sebep olmuş. Müvekkilimin evine gitmek istediği sırada yüksek sesle konuştuğu için uyarmak istemiş ve tokat neticesinde geriye doğru düşüp başını çarpmış ve beyin kanaması sonucu vefat etmiş.
Herkes çok üzüldü. Ancak biz olayın kasten öldürme olmadığı düşüncesindeyiz. Tarafların üzüntülerini anlıyoruz. Müvekkilim dava boyunca Mustafa Demir’in ailesinden özür dilemeye çalıştı. Karar sürecinde Mustafa Demir’in ailesi şikayetlerini geri çekmek için müvekkilimden 200 bin TL nakit para ve 20 koyun istediler ama bu istekleri gerçekleştirilmedi.”

‘Cezai ehliyeti’ araştırılacak

Davanın istinaf edilmesi için İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’ne sunduğu dilekçesinde, cinayetin ‘tahrik altında’ gerçekleştiğini ifade eden avukat Ayaz, sanık Hasan Yücel’in diyabet hastası olduğunu ve Türk Ceza Kanunu’nun 34. maddesi gereğince Yücel’in diyabet nedeniyle geçici olarak cezai ehliyetinin ortadan kalkıp kalkmadığının Adli Tıp Kurumundan alınacak raporla tespit edilmesini istedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Danimarkalı gazeteci Sultan Çoban’a 1 yıl 3 ay hapis cezası
Sonraki Haber
Erdoğan: SMO ile askerlerimiz dayanışma içinde, İdlib'de mücadeleyi sürdürüyoruz