Ana SayfaManşetKadın Buluşması: TJA’nın sözcülüğüne Ayşe Gökkan seçildi

Kadın Buluşması: TJA’nın sözcülüğüne Ayşe Gökkan seçildi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da gerçekleştirilen 3. Kadın Buluşması’nda TJA’nın dönem sözcülüğüne Ayşe Gökkan seçildi.

Özgür Kadın Hareketi’nin (TJA) “Kadınız, özgürlüğümüz için varız, değişim için ayaktayız” sloganıyla gerçekleştirdiği 3. Kadın Buluşması Diyarbakır’da yapıldı.

Buluşmaya, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve milletvekilleri, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Başkanı Canan Yüce, Genç Kadın Meclisi, Sosyalist Kadın Meclisi, HDP’li belediye eşbaşkanları, Kürt Kadın İttifakı İnisiyatifi, Devrimci Alevi Derneği (DAD), Demokratik İslam Kongresi (DİK), MEBYA-DER, Türkiye ve dünyadan bağımsız feminist kurumlarının temsilcileri, Federe Kürdistan Bölgesi’nden kadın kurumları temsilcileri, Kürt Kadın Birliği aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

Buluşmanın 1 Şubat’ta gerçekleşen ilk gününde ‘TJA’nın örgütlenmesi, Türkiye’deki kadın kurumları ile ortaklaşması, TJA’nın diplomasi çalışmaları’ tartışıldı.

Son gün olan bugün ise ‘dünya kadın hareketlerinin TJA’yı ele alış biçimi, kadın mücadelesinin nasıl büyütüleceği, anadilin önemi, PKK lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ve bunun yansımaları’ ele alındı.

Buluşmada cezaevlerindeki tecrit, kadın kazanımlarına yönelik saldırılar ve kadın örgütlenmesi öne çıkarken, kadın buluşmanın sonuç bildirgesi önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.

TJA’nın dönem sözcülüğüne ise Ayşe Gökkan seçildi.


Mezopotamya Ajansı

Diyarbakır’da Kadın Buluşması: Kadın özgürleşmeden toplum özgürleşmez


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avustralya Açık'ın şampiyonu Djokovic oldu
Sonraki Haber
Grev kararı iptal: Birleşik Metal-İş ile işveren sendikası anlaştı