Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadın çalışanı cinsel saldırıya maruz bırakan erkek yönetici tutuklandı

Kadın çalışanı cinsel saldırıya maruz bırakan erkek yönetici tutuklandı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bir düğün organizasyon şirketinde çalışan kadın, yöneticisi olan Mustafa isimli erkek tarafından cinsel saldırıya maruz bırakılıp, darp edildiğini söyledi. Bunun üzerine gözaltına alınan erkek tutuklandı.

İstanbul’da bir otelde gerçekleşen düğünü organize eden Alcoholoco şirketinde çalışan bir kadın, yöneticisi Mustafa Y. tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığını söyledi.

Yaşadıklarını sosyal medya üzerinden paylaşan kadın, 1 Şubat Cumartesi gecesi gerçekleşen saldırıda Mustafa Y.’nin kendisini darp ettiğini de ifade etti.

“Çalıştığım şirketin yönetici çalışanı tarafından cinsel saldırıya uğradım ve darp edildim. Beni organizasyonun gerçekleştiği alanın dışına çıkardı. Beni asansöre götürdü. Asansörde beni taciz etmeye başladı. ‘Kendine gel’ deyip onu ittim. Bir kat çıktık. Kaçmaya yeltenince şahıs beni bir odaya sürükleyip kapıyı kapattı. Taciz etmeye çalışınca çığlık atarak odadan kaçtım.”

Mustafa Y.’nin çalıştığı ortamda birçok kişiyi cinsel tacize maruz bıraktığını belirten kadın, ancak herkesin işini kaybetme korkusuyla sustuğunu söyledi.

“Şirket ise şikâyetimi geri çekmem konusunda bir kez daha düşünmemi söyledi. Darp raporu aldım. İfademi verdim. O gece eve tek başıma bir taksi ile şüphe ve endişe içinde titreyerek döndüm. Psikolojik anlamda çöküntüdeyim. Olayın etkisinden kurtulamıyorum.”

Erkek tutuklandı

Hürriyet’ten Çetin Aydın’ın haberine göre bu paylaşımların ardından kadının şikayeti üzerine Mustafa Y., polislerce gözaltına alındı.

İfadesinde suçunu inkar eden Mustafa Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Alcoholoco şirketinden yapılan açıklamada, Mustafa Y. ile iş akdinin feshi için hukuk müşavirliğine talimat verildiği belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Berlinale’nin jüri üyeleri belli oldu
Sonraki Haber
Yalnızlık: Konfor mu tuzak mı? – Xane Anuş