Ana SayfaMedyaKadın gazeteciler için yeni uygulama

Kadın gazeteciler için yeni uygulama

HABER MERKEZİ – Gazetecilikte Kadın Koalisyonu tarafından geliştirilen JSafe uygulamasıyla kullanıcılar bir tehdit, güvenlik endişesi, taciz ve benzeri herhangi bir şikayette bulunabilecek.

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu, yeni uygulaması olan JSafe’in beta test sürümü uygulamasını kullanıcılara açtı.

Uygulama, Missouri Üniversitesi Reynolds Gazetecilik Enstitüsü ile birlikte geliştirildi.

Dünyanın dört bir yanındaki gazetecileri, özellikle kadın gazetecileri hedef kitlesi olarak belirleyen JSafe ile resmi bir şikayette bulunabilinir.

Basit ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan uygulamanın test aşamasında kişiler, uygulamada kolayca gezinebilir, bir şikayet veya kendilerine yönelik bir tehdit bildirebilir ve bir sorun hakkında daha fazla ayrıntı paylaşmak için koalisyona e-posta gönderebilir.

Uygulama şu anda yalnızca iOS kullanıcıları tarafından test edilmek üzere mevcut, ancak kısa süre içerisinde Android kullanıcıları tarafından da kullanılabilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Uygulama test aşamasını geçtikten sonra da koalisyonu tarafından yönetilecek.

bianet’in haberine göre, koalisyonun kurucusu Kiran Nazish uygulamanın önemini şu sözlerle anlatıyor.

“Geçen yıl, kadın gazetecilerin mesleklerini icra ederken karşılaştıkları tehditleri belgelemeye çalıştık. Kadın muhabirlerden çok fazla geri dönüş aldık ve meslektaşlarımıza destek olmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam ediyoruz. Bu uygulama ile bir ihlali, tehdidi, tacizi raporlamak ve gerektiğinde yardım edebilmek için haber merkezlerinde, sahada, kısacası her yerde çalışan her kadın gazeteciye önemli bir araç sunabileceğimizi umuyoruz. Bu uygulamanın, kadın gazetecileri doğrudan bir destek sistemine dahil ederek güçlendirmesini amaçlıyoruz. ”

Uygulamayı BURADAN indirebilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
37 gündür kayıp: Gülistan Doku neden bulanamıyor?
Sonraki Haber
Evrensel gazetesine 10 günlük ilan kesme cezası