Ana SayfaDünyaKanser yoksul ülkelerde ciddi oranda artacak

Kanser yoksul ülkelerde ciddi oranda artacak

HABER MERKEZİ – Önümüzdeki 20 yıl kanser vakalarında ciddi bir artış beklendiğini duyuran Dünya Sağlık Örgütü, bu vakaların düşük veya orta gelirli ülkeleri daha sert biçimde vuracağı tahminini paylaştı. Örgütün raporuna göre bu ülkelerde 2040 yılına kadar kanser vakalarında yüzde 81 oranında artış olacak. Nedeni ise önlem için yetersiz kaynaklar.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), kanser vakalarının 2040 yılına kadar ciddi bir artış göstereceğini duyurdu.

Yayınlanan raporda, mevcut eğilimlerin devam etmesi halinde kanser vakalarındaki artış dünya genelinde gelecek 20 yıl içerisinde yüzde 60 artacak.

En yüksek artış ise düşük veya orta gelirli ülkelerde bekleniyor. Örgütün raporunda 2040 yılına kadar düşük veya orta gelirli ülkelerde kanser vakalarının yüzde 81 artacağı belirtiliyor.

WHO bu durumu büyük ölçüde söz konusu ülkelerin bulaşıcı hastalıklarla mücadeleye, anne ve çocuk sağlığının iyileştirilmesine sınırlı kaynak sağlaması ile kanserin önlenmesi, tespit edilmesi ve tedavisi için sağlık hizmetlerinin yeterli donanıma sahip olmamasına bağlıyor.

Raporda görüşlerine yer verilen WHO sorumlularından Dr. Ren Minghui, “Bu, kanserle mücadele hizmetleri konusunda zengin ve yoksul ülkeler arasında var olan kabul edilemez eşitsizliklere yönelmemiz gerektiğini hatırlatan bir uyarı ateşidir” dedi.

Milyonlarca kişi kanser riskiyle karşı karşıya

WHO, 2018 yılında dünyada 18,1 milyon yeni kanser vakası tespit etmişti.

Son tahminler bu rakamın 2040 yılına kadar 29 ila 37 milyona ulaşacağına işaret ediyor.




Önceki Haber
Erzurum'da halk otobüsü devrildi: Bir kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Genç işsizin ilanı: “İş aramaktan yoruldum, iş varsa siz beni arayın”