Ana SayfaGüncelKarınca’nın vizyon seçkisi: ‘Annelerimiz’ ve ‘Peri: Ağzı Olmayan Kız’

Karınca’nın vizyon seçkisi: ‘Annelerimiz’ ve ‘Peri: Ağzı Olmayan Kız’

HABER MERKEZİ – Bu hafta üçü yerli olmak üzere dokuz film gösterime girdi. 7 Şubat itibari ile vizyonda olan filmlerden “Annelerimiz” ve “Peri: Ağzı Olmayan Kız” filmlerini sizin için seçtik.

Annelerimiz

Cannes Film Festivali’nde En İyi İlk Film Ödülü alan Annelerimiz‘in (Nuestras Madres) yönetmeni César Díaz, filmi askeri cunta sırasında militan olan babasının zorla kaybedilişinden esinlenerek çekti.

Guatemala’da 200 binden fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan iç savaşın acılarını ve karanlıkta kalan alanlarına odaklanan filmde, 2018’de cuntacıların yargılanmasıyla kendi aile geçmişini araştıran bir antropoloğun hikâyesini anlatıyor.

Filmdeki “anlatıcı anneler”, Guatemala kültüründe hâlâ geçerliliğini ve etkilerini yitirmeyen sözlü tarih anlatıcıları, yani hafızaları.

Belçika’nın Oscar adayı olan filmin oyuncu kadrosunda; Armando Espitia, Emma Dib, Aurelia Caal ve Julio Serrano Echeverría gibi oyuncular var.

Peri: Ağzı Olmayan Kız

Baskın (2015) ve Ev Kadını (2017) filmleriyle tanınan Can Evrenol’un yönettiği ve senaryosunu Kutay Ucun’la kaleme aldığı Peri: Ağzı Olmayan Kız hayatta kalma mücadelesi veren çocukların hikayesini anlatıyor.

Film, bir santralde yaşanan büyük patlama sonucu uzuvları eksik olan dört hayatta kalma mücadelesine odaklanıyor.

Film uzuvları eksik olan bu karakterleri, rahatsız edici veya acıma duygusunu tetikleyici bir dille resmetmek yerine distopik dünyanın dışarıda bırakılmış sakinleri olarak gösteriyor.

Peri: Ağzı Olmayan Kız’ın 17 Ocak’ta vizyona girmesi bekleniyordu ancak yeterli sayıda salon bulamaması nedeniyle gösterimi ertelenmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ankara'da kadın cinayeti: Şeyma Yıldız babası tarafından öldürüldü
Sonraki Haber
Corona virüsü: Çin'de ölü sayısı 630'u, vaka sayısı 31 bini aştı