Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu Erdoğan’a seslendi: Yahu kardeşim sen dilini tutamıyor musun?

Kılıçdaroğlu Erdoğan’a seslendi: Yahu kardeşim sen dilini tutamıyor musun?

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu iktidar olduklarında Türkiye, Irak, Suriye ve İran’ın içinde olduğu ‘Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’nı kuracaklarını söyledi. İktidarın dış politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Yahu kardeşim sen dilini tutamıyor musun?” diye seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara İl Kongresi’nde konuştu.

Milyonlarca yurttaşın açlık sınırının altında yaşadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, 8 milyon 647 bin 283 kişinin aylık gelirinin 673 liranın altında olduğunu söyledi.

Aylık geliri 2 bin liranın altında olan emekli sayısının da 6 milyon 850 bin 513 olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, asgari ücretin yarısı ve onun altında gelir elde eden kişi sayısının ise 2 milyon 136 bin olduğunu belirtti.

Türkiye’nin beş temel sorununu (Demokrasi, Eğitim, Dış politika, Toplumsal Barış, Ekonomi) bir kez daha hatırlatan Kılıçdaroğlu, bütün CHP’lilerin bu sorunları yazıp cebine koymasını, diğer ceplerine de çözüm önerilerini yazmalarını söyledi.

“Bir dilini tut kardeşim”

İktidarın dış politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

“Defalarca söyledim. Ne işimiz var Ortadoğu bataklığında? Şimdi Hindistan’ı karşısına alıyor. Bir dilini tut kardeşim. 24 saatte Emevi Camii’nde namaz kılacaklardı. Süleymanşah Türbesi’ni gizliden kaçırdılar ve ‘kahramanlık’ diye millete sattılar. Emevi Camii’ne kim gitti? Putin.
“Suriyelilere 40 milyar harcadı. Şimdi İdlib’de sıkıştı. Yahu arkadaş sen dilini tutamıyor musun? Yine uçakta konuşmuş (Pakistan dönüşünü kast ediyor). Havuz medyasının temsilcileri var uçakta. Kimse sormuyor, ‘Kılıçdaroğlu, Süleymanşah Türbesini kendi topraklarından kaçırana hain denir diyor ne diyorsunuz’ diye. ‘FETÖ’nün siyasi ayağı Erdoğan’dır’ diyor, sormuyorlar. Ne soruyorlar? Kılıçdaroğlu, ‘Hava bulutlu diyor’ sen de, ‘Hava bulutlu değil o görmüyor’ diyorsun.”

CHP iktidar olduğunda ‘Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’nı kuracaklarını da söyleyen Kılıçdaroğlu “Türkiye, Irak, Suriye ve İran dahil olacak. Akılcı politikalarla Ortadoğu’ya yeniden barış getireceğiz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Meksika'da kadınlardan kadın cinayetlerine karşı eylem
Sonraki Haber
Adana’da fabrika yangını: Dördüncü gününde kontrol altında