Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: FETÖ’nün devletteki siyasi ayağı Erdoğan’dır

Kılıçdaroğlu: FETÖ’nün devletteki siyasi ayağı Erdoğan’dır

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, “FETÖ’nün siyasi ayağı” polemiği ile ilgili yaptığı açıklamada “FETÖ’nün devletteki siyasi ayağı Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasına Cumhurbaşkanlığı’ndan “Cumhurbaşkanımız direnmeseydi, FETÖ Türkiye’yi topyekun işgal edecekti” yanıtı geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki grup toplantısında “FETÖ’nün siyasi ayağı” polemiği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Devletin en mahrem birimlerine FETÖ’nün elemanlarını yerleştirenlere, FETÖ’nün siyasi ayağı diyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasında AKP’ye çeşitli sorular yöneltti.

“İktidar partisi, terör örgütünün elemanlarını devletin kılcal damarlarına yerleştirirken benim bundan haberim yok diyebilir mi?”
“Terör örgütü üyesi olduğunu bilmiyordum denebilir mi? Devleti yöneten hiç kimse benim haberim yoktu diyemez!
“MGK karar alıyor Gülen hareketi tehlikelidir. Derhal içerdeki ve dışardaki faaliyetleri ile ilgili gerekli önlemleri alın diyor. Kime diyor, dönemin hükümetine. Kararın altında da imzası var dönemin Başbakanı Erdoğan’ın. Peki ne yapmışlar?”

CHP lideri ayrıca, “Ben milletvekili kardeşlerim için bir şey demiyorum. Ama FETÖ’nün devletteki siyasi ayağı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Başka da bir şey demiyorum” ifadelerini kullandı.

“Devletin namusunu FETÖ unsurlarına kim açtı? Devletin tüm sınırları bir kişinin talimatıyla açıldı. Recep Tayyip Erdoğan. Şimdi tüm millete sesleniyorum. Devletin en mahram sırlarını terör örgütüne açmak vatan hainliği değil midir?”

Kılıçdaroğlu’nun “FETÖ’nün devletteki siyasi ayağı Recep Tayyip Erdoğan’dır” sözlerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan yanıt geldi.

Twitter üzerinden açıklama yapan Altun isim vermeden Gülen yapılanmasının siyasi ayağı tartışmasına yanıt verdi.

“Cumhurbaşkanımız direnmeseydi, FETÖ Türkiye’yi topyekun işgal edecekti” ifadesini kullanan Altun, “Bu mücadeleye zarar verenleri, işbirlikçileri, kumpas içinde hareket edenleri ne milletimiz ne tarih affedecektir” dedi.


“FETÖ’nün siyasi ayağı” polemiği yargıda: Ne oldu, kim ne dedi?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Buldan'dan İdlib açıklaması: Kayıpların sorumlusu tezkereye 'evet' diyenler
Sonraki Haber
İki ilde ev baskınları: Onlarca gözaltı