Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Türkiye tarihinin en ağır yargı krizini yaşamakta

Kılıçdaroğlu: Türkiye tarihinin en ağır yargı krizini yaşamakta

HABER MERKEZİ – Yargı bağımsızlığına yönelik eleştirilerde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ağır yargı krizini yaşamakta” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada Osman Kavala’nın yeniden tutuklanması üzerinden yargı bağımsızlığına yönelik eleştirilerde bulundu.

“Adaletin son 18 yılda çok büyük kayıplar verdiğini biliyoruz. Güven kaybı yaşadığını biliyoruz. Adalete duyulan güvenin yerlerde süründüğünü ben söylemiyorum hakimler söylüyor. Yargıtay başkanına, Anayasa Mahkemesi başkanına sorun, aynı şeyi söyleyecektir; adalete duyulan güven giderek ivme kaybediyor” diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye tarihinin en ağır yargı krizinin yaşandığını savundu.

Osman Kavala’nın, Gezi Davası’nda beraat etmesinin hemen ardından başka bir suçlamayla tutuklanmasına değinen Kılıçdaroğlu, “(Kavala) Cezaevi aracındayken Erdoğan konuşuyor, ‘Dün onu beraat ettirmeye kalktılar’ dedi. Kimsin sen ya kimsin sen! Bu lafı eden insanda adalet duygusu yoktur. Hemen harekete geçirdi, yine hapishaneye götürüldü” dedi.

“Bu mudur hak hukuk?” diye soran CHP lideri, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buna aklı başında olan kişinin itiraz etmesi lazım. Bunun siyasi yönü yoktur arkadaşlar bu insani, ahlaki bir meseledir. Artık hakimler savcılar alçak kurulu diyebiliriz. Hemen toplanıyorlar o yargıç hakkında hemen soruşturma açıyor. Biz de kalkıp bu ülkede adalet var diyeceğiz!”

Kavala: Haksızlığın hukuk yoluyla giderileceğine olan inancımı koruyorum

Osman Kavala yeniden tutuklandı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yargıtay'dan Aysel Tuğluk'a verilen hapis cezasına onay
Sonraki Haber
Galata Kulesi'nin işletmesi İBB'den alınacak