Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Bu Meclis niye var?

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Bu Meclis niye var?

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İdlib’de Türk askerlerinin hedef alındığı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamaya tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bu Meclis niye var? Meclis toplansın, Erdoğan gelip açıklama yapsın. Niye gelmiyor, niye açıklama yapmıyor?” diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib saldırısı ile ilgili AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı konuşmaya dair açıklamalarda bulundu.

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib’de hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden askerlerin daha defnedilmediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’ın yaptığı konuşma beni derinden yaralamış durumda” dedi.

CHP lideri, “Daha cenazeler defnedilmedi. Bu nasıl bir konuşma? Daha cenazeler defnedilmeden, daha yaralar sarılmadan bu nasıl kahkahadır? Derdi benim. Ya arkadaş benden ne istiyorsun sen? Ya acı günde bari kavga etmeyelim. Yaralarımızı saralım. Oturup beraber düşünelim. Türkiye’yi bu dertten nasıl kurtuluruz? Bunu düşünelim” diye konuştu.

“Millet İttifakı’nın iktidarında şehitler tepesi boş kalacak” diyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın eleştirdiği ‘Ne işimiz var Suriye’de?’ sorusuna dair de “Yazık günah değil mi bu askerlere, ne için savaşıyorlar? Türkiye’nin başına bu belayı niye açtınız siz arkadaş? Ben bunları şimdi konuştuğum için çok üzgünüm, oturun bir millete baş sağlığı dileyin önce” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ayrıca, Meclis’in toplanmasını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelip açıklama yapması gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şu sorularla sonlandırdı:

“Niye gelmiyor, niye açıklama yapmıyor? Bu Meclis niye var? Meclis toplansın, Erdoğan gelip açıklama yapsın. Niye gelmiyor, niye açıklama yapmıyor? Bu yetkiyi ona verenin Meclis olduğunu bilmiyor mu?”

İdlib’deki saldırının ardından yaklaşık 36 saat sonra kameraların karşısına geçerek yaşanan son gelişmelere dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşamını yitiren asker sayısının 36’ya yükseldiğini açıklamıştı.

‘Türkiye’nin Suriye’de ne işi var?’ sorusunu da eleştiren Erdoğan, operasyonlara devam mesajı vererek “Rejime de onları destekleyenlere de kararlığımızı göstereceğiz” demişti.

Erdoğan’ın bu açıklamaları, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın, Ankara ile Moskova arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda tarafların Suriye’de gerilimi azaltma konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurmasının akabinde gelmişti.


Erdoğan: Rejime de onları destekleyenlere de kararlığımızı göstereceğiz

Rusya: Türkiye’yle gerilimi azaltmak için anlaşma sağlandı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Osmanlı hayalinin bilançosu
Sonraki Haber
Elazığ'da 4.6 büyüklüğünde deprem