Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan İdlib’e dair beş maddelik öneri

Kılıçdaroğlu’ndan İdlib’e dair beş maddelik öneri

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara ve Şam arasındaki gerilimin yükseldiği İdlib’e ilişkin beş maddelik öneride bulundu.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’nin İdlib vilayetindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suriye’nin Türkiye sınırı yakınlarındaki İdlib’de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye ordusu arasında yaşanan çatışmalara değinen Kılıçdaroğlu, “Egemen güçlerin taşeronu olmamak bu coğrafyada çok önemlidir” dedi ve iktidara kimi tavsiyelerde bulundu.

Hükümetin getirdikleri önerileri dikkate almadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, İdlib konusunda önerilerini sıraladı:

  • İdlib’te konuşlanmış bulunan askerimizin can güvenliği önemlidir. Ve can güvenliğini sağlamak için gereken bütün önlemler alınmalıdır.
  • Soçi ile alınan kararlarda yerine getirilmemiş ilgili maddelerden oluşan yeni koşullar nedeniyle en kısa zamanda Rusya ile mevcut durumlar yeniden değerlendirilmelidir. Gerekirse yeniden bir ateşkes hattı belirlenmelidir.
  • Siyasi iktidar öncelikle rejim değişikliğine odaklanan ankayışı terk etmelidir. Akan kanın durması için çaba gösterilmelidir. En kısa zamanda anayasal süreç canlandırılmalı.
  • İdlib’deki durum yeni bir sığınmacı durumunu hareketlendirmiş ve Türkiye’nin yalnız bırakılmaması gerekmektedir.
  • İdlib ülkemiz için ulusal bir güvenlik sorunudur. Bu bağlamda terörist grupların silah bırakmasına yönelik adımlar artırılmalıdır.

HDP: İktidar, ABD ve Rusya’nın kapısını çalarak ayakta kalmaya çalışıyor

İdlib çıkmazı: BM’den açıklama, Ankara’dan Moskova’ya mesaj

İdlib çıkmazı: Neler oluyor, Ankara ve Moskova ne diyor?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır'dan ortak çağrı: Yeni ölümlere yol açacak tasarı geri çekilmeli
Sonraki Haber
AYM'den tahliye kararına direnen mahkemelere uyarı