Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’nun avukatı: Bilirkişi raporu aldık, sıfırlama tapeleri montaj değil

Kılıçdaroğlu’nun avukatı: Bilirkişi raporu aldık, sıfırlama tapeleri montaj değil

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, “17-25 Aralık ses kayıtlarının doğru olduğunu, montaj olmadığını ve bilirkişi raporu aldıklarını” söyledi. Söz konusu tape kayıtlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile yapmış olduğu 6 ses kaydı da yer alıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu aleyhinde açtığı tazminat davasında mahkemeye sunduğu ve “sıfırlama tapeleri”nin delil olarak gösterildiği cevap dilekçesi nedeniyle hakim karşısına çıktı.

Duruşmada ses kayıtlarının gerçek olduğunu dile getiren Çelik, beraat kararı istedi.

Çelik, “Elimdeki raporu mahkemenize sunuyorum bu tapelerin gerçek olduğu sabit” dedi.

Ancak savcı bilirkişi raporu alınması yönündeki talebinin reddini talep etti.

Mahkeme heyeti Meclis Araştırma Komisyonu’nda 17-25 Aralık olarak bilinen ve o dönemki bakanlarla ilgili süreçte alınan raporda var olduğu bilinen ATK ihtisas kurulu raporunun bu aşamada istenilmesine yer olmadığına karar vererek duruşmayı 24 Nisan’a erteledi.

Duruşma sonrası açıklama: Montaj değil, doğru

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile yapmış olduğu 6 ses kaydı ve yine Erdoğan’ın dönemin TOKİ Başkanı Haluk Karabel ile yaptığı 1 tape olmak üzere toplam 7 tape kaydı ile ilgili bilirkişi incelemesi aldığını ve bunu mahkemeye sunduğunu söyledi.

Çelik “Aldığımız bilirkişi raporu net bir şekilde şunu söylüyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tape kayıtlarının tamamının doğru olduğunu söylüyor. Hiçbir biçimde montaj olmadığını açığa çıkarmış olduk” dedi.

“Yani eğer Japonya’da olmuş olsaydık harakiri denen işlem Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yerine getirilirdi diye ifade edeceğim” ifadesini kullandı.

Yolsuzluk özelindeki konuşmaların bugün itibariyle ispatlandığını söyleyen Çelik, “Hiçbir tartışma kalmamıştır. Sıfırlama tapeleri doğrudur… Montaj değildir” diye vurguladı.

Geçen hafta basın mensuplarını duruşmaya davet eden Çelik, duruşma sonrası bir açıklama yapacağını söylemiş ve “Yer yerinden oynayacak” ifadelerini kullanmıştı.

17-25 Aralık soruşturmaları

17-25 Aralık 2013 yolsuzluk operasyonunda dört bakanının adının karıştığı ağır suçlamalar gündeme gelmişti.

Soruşturmaların odak noktasında bulunan İran asıllı iş adamı Rıza Sarraf’ın bakanlara rüşvet verdiği iddia ediliyordu.

AKP hükümeti ise suçlamaları reddederek Gülen cemaatinin asılsız iddialarla, siyasi iktidara karşı bir darbeye giriştiğini savunmuştu.

Operasyonun ilk gününden itibaren sızdırılan gözaltı görüntüleri, fotoğraflar, fiziki takip bilgileri, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, siyasetçiler, gazeteciler ile iş adamlarına ait olduğu iddia edilen telefon konuşmaları, tapeler, internette hızla yayılmıştı.

Soruşturmaların ardından hem emniyet hem de yargıdaki tasfiye süreci hız kazandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı her iki dosyayla ilgili takipsizlik kararı vermişti.




Önceki Haber
Pompa fiyatlarına yansıyacak: Benzine 16 kuruş zam
Sonraki Haber
Çinli yetkililer: Corona virüsüne karşı aşı geliştirdik ancak testler devam ediyor