Ana SayfaToplumsal CinsiyetKınalıada’daki cinsel istismar davası: Bir erkeğe 30 yıl hapis, diğerlerine beraat

Kınalıada’daki cinsel istismar davası: Bir erkeğe 30 yıl hapis, diğerlerine beraat

HABER MERKEZİ – Kınalıada’da üç kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakmaktan yargılanan beş erkekten birine 30 yıl hapis cezası veren mahkeme, diğer sanıkların delil yetersizliğinden beraatine karar verdi.

İstanbul Kınalıada’da ortaokul öğrencisi ikisi kardeş, üç kız çocuğunun 2016-2017 yıllarında sistematik cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıkmıştı.

Çocukların şikayeti üzerine beş erkek hakkında açılan davanın karar duruşması Kartal’da bulunan İstanbul Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya dört tutuksuz sanık ile taraf avukatları katıldı.

İHA’nın haberine göre mütalaasını açıklayan savcı, sanık İ.K.’nin çocuğu tehdit ettiği ve cinsel istismara maruz bıraktığını belirtti.

Sanık İ.K.’nin, 15 yaşından küçük çocuğa karşı ‘cinsel istismar’ ve ‘cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan cezalandırılmasını istendi.

Savcı, diğer sanıklar hakkında ise delil yetersizliğinden ayrı ayrı beraat kararı verilmesini talep etti.

Duruşmada son sözü sorulan sanık İ.K., “Ben atılı suçlamayı kabul etmem” dedi. Diğer sanıklar da söz alarak, beraatlerini istedi.

Bir erkeğe 30 yıl hapis

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık İ.K.’yi ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 16 yıl hapse çarptırdı.

Sanığın eylemini cebir ve tehdit altında işlediğini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, cezayı artırarak sanığın 24 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

‘Cinsel amaçlı cebir ile çocuğu hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan ise 6 yıl hapis cezasına mahkum edilen sanık İ.K., verilen ceza miktarı gereğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer sanıklar T.K., S.B., M.B. ve C.T. hakkında ise ‘cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarını işlediklerine dair mahkumiyete yeterli, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğini savunan heyet, hepsinin ayrı ayrı beraarine karar verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Haluk Bilginer'li “Nuh Tepesi”nden yeni fragman
Sonraki Haber
Yönetmenin arkadaşlarından çağrı: Emeklilik Çayan'ın hakkı