Ana SayfaGüncelKremlin: Putin ile Erdoğan arasında bir görüşme üzerinde hazırlık yapılmıyor

Kremlin: Putin ile Erdoğan arasında bir görüşme üzerinde hazırlık yapılmıyor

HABER MERKEZİ – Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya lideri Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir görüşme yapılması için herhangi bir temas olmadığını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İdlib konusunda Türkiye’nin yanı sıra Fransa ve Almanya’nın da katılacağı dörtlü bir zirve düzenlenmesinin gündemlerinde olmadığını açıkladı.

Gazetecilerin 5 Mart’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında ikili bir görüşme gerçekleştirmesinin mümkün olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Peskov, “İkili temaslara yönelik konuşulmuyor, ancak çoklu formatta bir görüşme üzerinde çalışılıyor” dedi.

Kremlin Sözcüsü, “Henüz bir karar alınmadı, zira potansiyel tüm katılımcılar henüz onay vermedi” diye belirtti.

Peskov, Fransa-Almanya-Türkiye’nin katılacağı formatta bir görüşmenin söz konusu olmadığını ama İran’ın katılımıyla bir görüşme olasılığı üzerinde çalışıldığını da sözlerine ekledi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, “Henüz tüm liderler yanıt vermedi, bu nedenle diplomatik kanallar üzerinden çalışmalar sürüyor” dedi.

Kremlin’in açıklaması Erdoğan’ın bugün Azerbaycan ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısının ardından geldi.

Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, 5 Mart’ta Türkiye-Rusya-Almanya-Fransa’nın katılacağı dörtlü bir zirve düzenlenmesi için henüz görüş birliğine varılmadığını ancak “en kötü ihtimalde Putin ile bir araya gelmelerinin söz konusu olabileceğini” ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı “Bu haftasonu yapılan görüşmelerle ilgili Macron, Merkel ve Putin arasında tam bir ittifak söz konusu değil” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sağlık örgütlerinden uyarı: Taleplerimiz karşılanmazsa greve gideceğiz
Sonraki Haber
HDP kongresinin ardından gözaltına alınanlardan 13'ü serbest