Ana SayfaGüncelKulis: HDP’de Buldan ve Temelli ile devam eğilimi

Kulis: HDP’de Buldan ve Temelli ile devam eğilimi

HABER MERKEZİ – HDP’nin 23 Şubat’ta Ankara’da yapılacak olan 4. Olağan Büyük Kongresi öncesi gerçekleştirilen son MYK toplantısında parti yönetiminin belirlenmesinde iki dönem kuralını esnetmeme kararı alındı. Ayrıca son tartışmalarda eğilim, mevcut eş genel başkanlar Buldan ve Temelli ile yola devam etmek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), 23 Şubat’ta gerçekleştireceği 4’üncü Büyük Olağan Kongre öncesi son toplantısını gerçekleştirdi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli başkanlığında yapılan MYK’nin gündemini kongre hazırlıkları ve Ortadoğu’daki son gelişmeler oluşturdu.

Mezopotamya Ajansı‘ndan Berivan Altan imzalı habere göre, MYK’de iki dönem kuralının ilkesel olarak esnetilmemesi yönünde karar alındı.

İki dönem kuralına takılan 20 HDP yöneticisinin partinin çeşitli komisyonlarında görev alması bekleniyor.

HDP’de iki dönem kuralına takılan isimlerden bazıları şöyle: Parti Sözcüsü Günay Kubilay, Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Basın Yayın ve Propagandadan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış.

Yürütülen çalışmalarda Parti Meclisi ve yönetim kadrolarında yer alacak isimlerin de netleşmeye başladığı belirtiliyor.

Yapılan başvuruların Mutabakat Komisyonu tarafından değerlendirildiği ve bazı önemli isimlere de komisyonun teklif götürdüğü, görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

Haberde, teklif götürülen isimler arasında Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) eski Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu’nun da olduğu aktarıldı.

Eşbaşkanlarla ‘devam’ eğilimi

Bununla birlikte yapılan tartışmalarda, partinin şu anki eş genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin yeni dönemde de tekrar görev alması yönünde eğilim olduğu belirtiliyor.

Öte yandan HDP’nin yeni dönemde aralarında yazar ve akademisyenlerden oluşan “Danışma Meclisi” veya “Uzlaşı Kurulu” kurmayı ilke olarak kongreye sunmaya hazırlandığı öğrenildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AYM’den OHAL’de yasalaşan üç düzenlemeye iptal
Sonraki Haber
Ordu'da işçi servisi devrildi: 12 kişi yaralandı