Ana SayfaGüncelLeyla Güven’den sanatçılara çağrı: Helin ve İbrahim’i yaşatalım

Leyla Güven’den sanatçılara çağrı: Helin ve İbrahim’i yaşatalım

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Leyla Güven, ölüm orucu eylemini sürdüren Grup Yorum üyesi Helin Bölek’i ziyaret etti. Güven, Ahmet Kaya’nın maruz bırakıldığı durumu hatırlatarak, sanatçıları harekete geçmeye çağırdı.

Grup Yorum üyelerinin açlık grevini ölüm orucuna dönüştürdükleri eylemleri devam ediyor.

Tutuklu bulunduğu Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde açlık grevi eylemini 199’uncu gününde ölüm orucuna çeviren İbrahim Gökçek’in eylemi 236’ncı gününde.

Açlık grevini 213’üncü gününde ölüm orucuna dönüştüren Helin Bölek’in eylemi de 233’üncü gününde.

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Bölek’i ölüm orucunu sürdürdüğü Sarıyer’deki Direniş Evi’nde ziyaret etti.

Bölek’in yanı sıra ailesi ve arkadaşlarıyla da görüşen Leyla Güven, dayanışma mesajı verdi.

Kendisi de “PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması” talebiyle 200 gün boyunca açlık grevi eylemi yapan Güven, ziyaretine ilişkin Mezopotamya Ajansı’na bilgi verdi.

Grup Yorum’un kurulduğu günden bu yana baskı altında olduğunu anımsatan Güven, konserleri engellenen grubun, bu talimatın bizzat İçişleri Bakanlığı eliyle verildiğini şeklinde beyanları olduğunu aktardı.

“Müzikle var olduklarını ve seslerini böyle duyurmak istediklerini söylediler. Bunun için mücadele ettiklerini ve ölüm orucuna girdilerini anlattı. Helin ile görüştük. Cezaevinde ölüm orucunda olan diğer Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in de 14 Şubat’ta mahkemesi var.
“Helin’in her gün biraz daha ölüme yaklaştığını gördüm. Güçlü bir empati kurduk ellerimizi tutarken. Keşke bir şey olsa, Helin ve İbrahim’i hayatta tutabilsek. Ziyaretimden Helin, ailesi ve arkadaşları çok mutlu oldu. Bu ziyaret benim onlar için bir şeyler yapma azmimi de artırdı. Helin’in sesini benim de bir yerlere ulaştırmam gerektiğini düşündüm.
“Bir insan eğer talebi için bedenini ortaya koymuşsa herkesin buna saygı duyması lazım. En değerli varlıklarını özgür bir sanat için ortaya koyuyorlar. Bu kadar insani bir talep.”

Sanatçılara çağrı

Ziyaretin dayanışma açısından önemli olduğunu dile getiren Güven, özellikle sanatçılara daha büyük sorumluluk düştüğünü belirterek, çağrıda bulundu:

“Çünkü ortada bir Ahmet Kaya örneği var. O dönem sanatçılar iyi bir sınav veremedi. Şimdi bir fırsat var, onların sesi ve müziğiyle seslerini ulaştırabilmesi için bir şeyler yapılmalı. Helin ile İbrahim’i yaşatmak için herkesin elinden geleni yapması gerekiyor.”

Grup yorum üyelerinin talepleri şöyle: Cezaevindeki üyelerinin tahliye edilmesi, İçişleri Bakanlığı tarafından haklarında çıkarılan yakalama kararlarının kaldırılması, konser yasaklarının ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskıların son bulması.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Temelli: İkinci çığ önlenebilirdi, çok büyük ihmal var hatta suç
Sonraki Haber
Bekçilere 'kimlik kontrolü yapamazsınız' diyen gazeteciye 579 lira ceza