Ana SayfaDünyaLibya ateşkes görüşmeleri askıya alındı

Libya ateşkes görüşmeleri askıya alındı

HABER MERKEZİ – Libya’da General Hafter’e bağlı güçlerin Trablus limanına yönelik saldırısının ardından Ulusal Mutabakat Hükümeti ateşkes görüşmelerini askıya aldı. Trablus merkezli hükümet, “bombalar altında barış sağlanamaz” açıklamasında bulundu.

Libya’nın başkenti Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), ülkenin doğusunu kontrol eden General Halife Hafter yönetimindeki güçler tarafından Trablus limanına dün yapılan saldırının ardından ateşkes görüşmelerini askıya aldığını duyurdu.

Türkiye’nin de desteklediği UMH ile Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu’nun temsilcileri, ateşkes sağlamak için Birleşmiş Milletler (BM) ev sahipliğinde yapılan görüşmelerin ikinci turu kapsamında Cenevre’de bulunuyordu.

Görüşmeler, 19 Ocak’ta Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılan Libya Zirvesi’nde alınan ateşkes kararının kalıcılığını sağlamayı hedefliyordu.

Libya Ulusal Ordusu, dün Trablus limanında demirli bulunan, silah ve mühimmat taşıdığını iddia ettiği Türkiye’ye ait bir gemiyi vurduklarını duyurdu.

Ulusal Mutabakat Hükümeti tarafından yapılan açıklamada ise saldırıda üç sivilin hayatını kaybettiği ve beş kişinin de yaralandığı belirtildi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre bu saldırı üzerine Ulusal Mutabakat Hükümeti, “saldırgana güçlü karşılıklar verilene kadar” ateşkes görüşmelerine katılımın askıya alındığını duyurdu.

Açıklamada, “uygun zamanda saldırıya güçlü karşılık vereceğiz” denildi.

Ayrıca, kalıcı ateşkes sağlanamadığı sürece görüşmelerin bir anlamının olmadığı ve “bombalar altında barışın sağlanamayacağı” ifade edildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'la İdlib'i görüşen Trump: Beraber çalışıyoruz, ne yapabiliriz görelim
Sonraki Haber
Antep'te çocukları şiddete maruz bırakan öğretmen görevden alındı