Ana SayfaToplumsal CinsiyetMahkemeye göre kezzaplı saldırıda ‘öldürme kastı’na dair somut delil yok

Mahkemeye göre kezzaplı saldırıda ‘öldürme kastı’na dair somut delil yok

HABER MERKEZİ – İskenderun’da Berfin Özek’e kezzaplı saldırıda bulunan tutuklu sanık Casim Ozan Çeltik’e ‘kasten yaralama’ suçundan verilen 13 yıl 6 ay hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Mahkeme, kezzaplı saldırı için “Öldürme saiki ile hareket ettiğine yönelik kesin ve somut bir delile ulaşılamadığını” savundu.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Berfin Özek’e, kezzapla saldıran Casim Ozan Çeltik’in yargılandığı davanın karar duruşması dün yapılmış ve erkeğe ‘kasten yaralama’ suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Verilen cezaya tepki gösteren Berfin, “Demek ki ölmem gerekiyormuş yaralamadan ceza aldı. Yaşadığım şeyler ölümden beterdi” demişti.

Gerekçeli kararını açıklayan mahkeme, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı ve Adli Tıp Kurumu 5. Adli İhtisas Kurulu tarafından alınan kati raporuna binaen sanık hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan kamu davası açıldığına yer verdi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Hamdullah Keser’in haberine göre mahkeme, yapılan asitli saldırıyı, asitli silah olarak değerlendirdi ancak ‘somut bir delil olmadığı’nı ileri sürdü.

“Sanığın silah olarak kullandığı sülfürik asidi, hedef olarak katılanın hayati bölgelerine, miktar olarak öldürücü nicelikte, yöntem olarak ağız yoluyla içirmek, buhar olarak solutmak gibi katılanı hayati tehlikeye sokacak biçimlerde kullanmak sureti ile katılanı kasten öldürme saiki ile hareket ettiğine yönelik kesin ve somut bir delile ulaşılamadığı, açıklanan sebeplerle sanığın eyleminin nitelikli yaralama suçuna vücut verdiği, sanığın değişen suç vasfına nazaran ‘kasten yaralama’ suçunu işlediği sabit olduğundan…”

Karara itiraz

Gerekçeli kararın ardından İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın değerlendirmelerine de yer verildi.

Savcılık, adli emanette kayıtlı gaz yağı ve etil alkolün suçta kullanılan sülfürik asitle karıştırılması sonucunda Berfin yaralanmasına veya ölümüne yol açabilecek etki ve tesirinin artmasına veya azalmasına neden olacak bir kimyasal bileşim olup olmadığına dair rapor alınmadığını ifade etti.

Savcılık, “Eksik inceleme sonucu verilen İskenderun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2019/200 Esas ve 2020/7 Karar sayılı ilamının sanık Casim Ozan Çeltik aleyhine istinafen kaldırılması arz olunur” dedi.

Gerekçeli kararın ardından Özek’in Avukatı Mehtap Sert, karara karşı Adana Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Dairesi’ne itirazda bulundu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali’ne başvurular başladı
Sonraki Haber
Corona virüsü: Ölenlerin sayısı 304'e yükseldi, ilk kez Çin dışında ölüm yaşandı