Ana SayfaDünyaMahmur Kampı’na IŞİD saldırısı, HDP’den kınama ve çağrı

Mahmur Kampı’na IŞİD saldırısı, HDP’den kınama ve çağrı

HABER MERKEZİ – Mahmur Kampı’na yönelik saldırıda bir kişi yaşamını yitirdi, üç kişi de yaralandı. Yerel kaynaklar saldırının IŞİD tarafından yapıldığını belirtirken bunu kınayan HDP, konuya dair açıklamasında yaşananları IŞİD’in Kobani saldırısı ile mukayese etti. Açıklamada, “Bu saldırı IŞİD’in dünyaya yayılmak için önünde engel olarak gördüğü Kürtlere yönelik bir intikam saldırısıdır” denildi, bir de çağrı yapıldı.

Birleşmiş Milletler denetiminde bulunan Irak’ın kuzeyindeki Mahmur Kampı’na IŞİD saldırı düzenledi.

Yerel kaynaklar saldırının dün öğleden sonra yaşandığını ve bir kişinin yaşamını yitirdiğini üç kişinin de yaralandığını aktardı.

Kampın özsavunma güçlerince saldırganlardan ikisinin öldürüldüğü bildirildi.

HDP’den açıklama

Konuyla ilgili HDP bir açıklama yaparken, açıklamada, kampın bir süredir hem Irak Kürdistan Bölgesi yönetimi hem de Türkiye’nin ambargosu altında olduğu kaydedildi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin mücadelesi neticesinde bitme noktasına gelse de Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük operasyonlarıyla örgütün yeniden ‘hayat bulduğu’ savunuldu ve Mahmur Kampı’na saldırının da bunun göstergesi olduğu ifade edildi.

Açıklamada, IŞİD’in Mahmur saldırısı Kobani’ye yönelik saldırıya benzetilirken, “Bu saldırı aynı zamanda IŞİD’in dünyaya yayılmak için önünde engel olarak gördüğü Kürtlere yönelik bir intikam saldırısıdır” denildi. Saldırıdan uluslararası güçler de sorumlu tutuldu.

Mahmurluların yıllar önce Türkiye’deki baskılardan kaçarak ‘adeta çölde bir yaşam alanı yarattığının’ kaydedildiği açıklamada, “Saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz” denildi ve şöyle devam edildi:

“Bu saldırı uyuyan IŞİD hücrelerinin organize bir şekilde harekete geçebileceğinin ipuçlarını vermektedir. IŞİD’e karşı mücadele eden bütün kesimleri de yeniden IŞİD’le mücadeleye odaklanmaya, bu örgüt daha fazla palazlanmadan ve yeniden vahşet eylemlerine başlamadan gerekli adımları atmaya çağırıyoruz.”

Mahmur Kampı

Mahmur Kampı, 1990’lı yıllarda Şırnak ve Hakkari’deki operasyonlar nedeniyle Irak’a gidenlerin yerleştiği bir yer.

Kampta yaklaşık 12 bin 500 kişi olmak üzere 2 bin 700 aile yaşıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da Perşembe ve Cuma günü kar yağışı bekleniyor
Sonraki Haber
Malatya'da bir bekçi, yurttaşa ateş ederken diğer bekçiyi vurdu