Ana SayfaGüncelManchester City’ye Avrupa kupalarından iki yıl men cezası

Manchester City’ye Avrupa kupalarından iki yıl men cezası

HABER MERKEZİ – UEFA, Manchester City’nin Finansal Fair Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle iki yıl boyunca Avrupa kupalarından men edildiğini ve kulübün 30 milyon euro para cezasına çarptırıldığını duyurdu.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City, Finansal Fair Play (FFP) kurallarına uymadığı gerekçesiyle iki yıl boyunca Avrupa kupalarından men edildi.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nden (UEFA) yapılan açıklamada, kulübün 30 milyon euro para cezasına çarptırıldığı da bildirildi.

Söz konusu ceza gelecek seneden itibaren başlayacak, 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarında geçerli olarak.

Mavi beyazlı ekibin Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) gidip karara itiraz etme hakkı bulunuyor.

Soruşturmanın nedeni

Manchester City yönetiminin sponsor gelirlerinde UEFA’ya hatalı bilgi verdiği ve Kulüpler Mali Kontrol İdaresi’nin (CFBC) kurallarını ihlal ettiği ileri sürülüyor.

İddiaya göre kulübün başkanı Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan’ın Manchester City’nin ana sponsporu olan Etihad Havayolları’ndan yıllık 67,5 milyon pound aldığının gösterildiği ancak gerçek rakamın 8 milyon pound olduğu söyleniyor.

Euronews’in haberine göre, aradaki büyük farkın ise Mansour’un Katar’daki kendi şirketi üzerinden kulübe farklı yollarla aktardığı belirtiliyor.

Söz konusu iddia Almanya’da yayımlanan Der Spiegel’in Kasım 2018 sayısında yayımlanmış, olayın açığa çıkması üzerine UEFA soruşturma başlatmıştı.

Haberde, bir e-mailde kulübün sponsorluk gelirleri rakamlarında hile yapıldığı ve kulübün bu sayede daha fazla transfer yapabildiği yazıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İHD: Antalya Cezaevi'ndeki üç hasta tutuklunun hayati tehlikesi var
Sonraki Haber
Habere erişim engeli, Cumhuriyet muhabiri Ocak'a soruşturma