Ana SayfaGüncelMHP’den Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

MHP’den Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ – MHP, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yedi ayrı suçlamayla suç duyurusunda bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin talimatıyla “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve CHP milletvekillerinin konusu suç teşkil eden söz ve fiillerinin raporlanması ve CHP-HDP arasındaki ilişkilerin araştırılması” için kurulan komisyonun üyeleri olan MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter, İsmail Faruk Aksu yaptıkları ortak açıklamayla Kılıçdaroğlu hakkında yedi ayrı suçlamada bulundu.

Suçlamalar şöyle: ‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret’, ‘suçu ve suçluyu övmek’, ‘kamu görevlisinin suçu bildirmeme’, ‘suçluyu kayırma’, ‘suç delillerini bildirmeme’, ‘Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’.

Konuya ilişkin MHP’den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun göreve geldiği 22 Mayıs 2010 tarihinden sonra CHP politikalarının tamamen değiştiği belirtilerek, “Genel başkan seçilmesiyle birlikte CHP adeta tüm geçmişini inkâr eden bir yapıya dönüşmüş, parti içerisindeki cumhuriyetçi, milliyetçi insanlar tasfiye edilmiş ve o güne kadar izlenen milli politikalar tamamen değiştirilmiştir. CHP millete aidiyet bilincinden hızla uzaklaşmaktadır” iddiasında bulunuldu.

“CHP’nin şu anda takip ettiği siyaset, Türk Milletinin egemenlik ve tarihsel haklarıyla temelden ve bütünüyle çatışmaktadır” ifadesinin yer aldığı açıklamada, Kılıçdaroğlu ve bazı sözcülerinin birtakım siyasi eylemleri ve açıklamalarının “suç teşkil ettiği ve MHP’nin konusu suç teşil eden fiillere seyirci kalmayacağı” savunuldu ve CHP lideri hakkında halen TBMM’de 23 dokunulmazlık fezlekesi bulunduğu kaydedildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Van'da çığ: Dünden bu yana 38 kişi öldü, kurtarma çalışmalarına ara verildi
Sonraki Haber
Van'da çığ: Temelli bölgeye gidiyor, HDP'den açıklama var