Ana SayfaGüncelMSB: İdlib’de TSK birliklerine hava saldırısı düzenlendi

MSB: İdlib’de TSK birliklerine hava saldırısı düzenlendi

HABER MERKEZİ – Milli Savunma Bakanlığı, İdlib’de TSK birliklerine hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda iki askerin hayatını kaybettiği açıklandı. Son ölümlerle birlikte İdlib’de Şubat ayının başından bu yana 15 Türk askeri yaşamını yitirmiş oldu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Suriye’nin İdlib vilayetinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

Açıklamada iki askerin hayatını kaybettiği, beş askerin de yaralandığı aktarıldı.

Hava saldırısının hangi güçler tarafından yapıldığına ilişkin bilgi verilmezken, açıklamada “Belirlenen hedefler ateş altına alınmış, alınmaya devam edilmektedir” denildi.

Açıklamada ayrıca, “İdlib bölgesindeki çeşitli kaynaklardan alınan son bilgilere göre; 50’den fazla Rejim unsuru, 5 tank, 2 zırhlı personel taşıyıcı, 2 silahlı pikap, 1 obüsün imha edildiği öğrenilmiştir” ifadeleri de kullanıldı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada hava saldırısının Suriye rejim güçleri tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

İdlib’de neler oluyor?

Fotoğraf: AFP

Rusya’nın desteklediği Suriye ordusu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gözlem noktalarının bulunduğu İdlib’de ilerlerken bu noktalardan dördüne ait bölgenin de dahil olduğu geniş bir alanda kontrolü ele geçirmiş durumda.

Suriye hükümet güçlerinin son haftalarda muhaliflerin elindeki son bölge olan İdlib ve çevresine düzenlediği operasyonlar ve neticesinde elde ettiği toprak kazanımları ise Türkiye ile Rusya arasındaki işbirliğini zedeliyor.

Esad’a karşı savaşanları destekleyen Türkiye, Şubat ayının ilk iki haftasında 13 Türk askerinin hayatını kaybetmesine yol açan saldırıların ardından Şam yönetimine geri çekilmesi için ültimatom vermişti.

Fotoğraf: Reuters

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye hükümet güçlerinin Şubat ayı sonuna kadar gözlem noktalarının gerisine çekilmemesi halinde “gereğini yaparız” demişti.

Bu ültimatomun gölgesinde iki ülke heyetleri arasında Ankara ve Moskova’da gerçekleştirilen görüşmelerden ise sonuç çıkmamıştı.

Diplomatik temaslardan sonuç çıkmaması üzerine açıklamalarda bulunan Erdoğan, İdlib konusunda son ikazları yaptıklarını belirterek “Bir gece ansızın gelebiliriz… Harekat an meselesidir” tehdidinde bulunmuştu.

Erdoğan’ın sözlerine Kremlin’den gelen yanıtta, “Suriye ordusuna karşı bir harekattan söz ediliyorsa, bu en kötü senaryo olur” ifadeleri kullanılmıştı.

ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) gelen açıklamada ise “Ruslar ve Türkler’in bölgede daha kapsamlı bir çatışmaya girmeye çok yaklaştığını görüyoruz” denilmişti.

Öte yandan Birleşmiş Milletler, son dönemde artan çatışmalar nedeniyle 900 binden fazla insanın evini terk etmek zorunda kaldığını belirtiyor.


Erdoğan “İdlib’e harekat an meselesi” dedi, Rusya’dan uyarı geldi

Erdoğan’la İdlib’i görüşen Trump: Beraber çalışıyoruz, ne yapabiliriz görelim

Pentagon’dan İdlib açıklaması, Çavuşoğlu’ndan ABD’ye eleştiri


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Evli olduğu kadın ile kardeşini öldüren Karip Oğuz'a iki kere müebbet hapis istemi
Sonraki Haber
Londra'da camide bıçaklı saldırı