Ana SayfaToplumsal CinsiyetMüberra Kuzdan’ı öldüren Gökhan Kuzdan’a ağırlaştırılmış müebbet

Müberra Kuzdan’ı öldüren Gökhan Kuzdan’a ağırlaştırılmış müebbet

HABER MERKEZİ – Maraş’ta evli olduğu Müberra Kuzdan’ı öldüren uzman çavuş Gökhan Kuzdan yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

Maraş’ın Elbistan ilçesinde uzman çavuş Gökhan Kuzdan, 8 Temmuz 2019’da evli olduğu Müberra Kuzdan’ı silahla vurdu.

Ağır yaralanan Müberra hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı ancak Müberra’nın 15 Temmuz’da beyin ölümü gerçekleşti.

Jandarmadaki sorgusunda cinayetin kazara gerçekleştiğini savunan Gökhan Kuzdan ise tutuklandı.

Cinayete ilişkin soruşturma devam ederken, jandarma kriminal laboratuvarından gelen rapor dosyaya girdi. Raporda, Gökhan Kuzdan’ın her iki elinde ve yüzünde atış artıkları bulunduğu kaydedildi.

Savcı, soruşturma sonunda hazırladığı iddianamede Kuzdan’ın, Müberra’yı kasten öldürdüğünü değerlendirerek ‘eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

İddianamede silah atışının hedef gözeterek yapıldığı kaydedildi.

“Şüphelinin sağ ve sol eli ile yüz kısmından alınan svaplardan atış artığı çıktığı, normal şartlarda tabanca ile atışta yüzde atış artığı bulunmasının beklenmediği nazara alındığında, sanığın aracın içine eğilerek veya hedef almak maksadıyla silahı yüzüne yaklaştırarak atış yaptığı anlaşılmaktadır.”

‘En ağır şekilde cezalandırılsın’

Kuzdan hakkında açılan davanın karar duruşması Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmada konuşan Müberra’nın annesi Vildan Gürsanlı, Kuzdan’ın en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyerek, “Keşke devletin silahıyla bir de beynime sıksaydım diye düşünsün” dedi.

Ailenin avukatı da cinayetin tasarlayarak gerçekleştiğini belirtirken, sanık avukatı ise cinayetin ‘kazara’ yaşandığını ve müvekkilinin ‘kazara adam öldürme’den cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme başkanı tarafından son sözü sorulan Kuzdan, “Plan ve tasarlayarak adam öldürme yöntemini bildiğini, ancak planlayarak cinayet işlemediğini belirterek, “Suçluyum. Eşimi seviyordum, ama bilerek öldürmedim” dedi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Gökhan Kuzdan’ı, ‘eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, cezada indirim de uygulamadı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yılmaz Güney Film Festivali ertelendi, belediyeden açıklama
Sonraki Haber
Gezi Davası'nda beraat kararının ardından: 'Beraber direnenler kazandı'