Ana SayfaGüncelNedeni ‘ırkçılık’: Cizrespor ligden çekilmek için TFF’ye başvurdu

Nedeni ‘ırkçılık’: Cizrespor ligden çekilmek için TFF’ye başvurdu

HABER MERKEZİ – Irkçı tutum ve hakem uygulamaları nedeniyle ligden çekilme kararı alan Cizrespor, Türkiye Futbol Federasyonu’na dilekçesini sundu. Cizrespor’un ligden çekilme kararına ilişkin açıklama yapan Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, “Marşlar ve ırkçı sloganlarınızla karşılayıp, şiddet uygulayacağınız Cizrespor yok artık” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Cizrespor, ligten çekildiğini duyurdu.

Kulüp Başkanı Maruf Sefinç, kendilerine yönelik haksız ve hukuksuz kararlar verildiğini söyleyerek, ligden çekme kararı aldıklarını açıkladı

Konuyla ilgili Cizrespor’un resmi sosyal medya hesabından da şu açıklama yapıldı:

“TFF ve MHK’nin hukuksuzluklarına karşı gücümüz yetmiyor. Kendi sahamızda ve dışarda gördüğümüz adaletsizlikten dolayı, hakemlerin ırkçı ve milliyetçilik tutumu karşısında kulüp başkanımız Maruf Sefinç’in kararıyla takımımız Cizrespor’u ligden çekiyoruz.”

Evrensel’den Fırat Topal’ın haberine göre Sefinç, TFF’ye ligden çekildikleri yönünde dilekçe verdiklerini söyledi.

“Irkçı sloganlar, küfür ve şiddet”

Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz ise Cizrespor’un ligden çekilme kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kılavuz, “marşlar ve ırkçı sloganlarla karşılanıp şiddet uygulanan Cizrespor yok artık” dedi.

Cizrespor Kulüp Başkanı Maruf Sefinç’in çekilme kararıyla ilgili açıklamasını anladıklarını ifade eden Kılavuz, benzer durumları kendilerinin de yaşadıklarını belirtti.

“Sporda rekabet eşitliğini sağlamakla görevli ve sorumlu olan kurumların rekabeti ortadan kaldıran yaklaşımlarının nasıl sorunlu olduğunun mağduruyuz. Her deplasmanda marşlarla karşılanma, hazır kıta tribünlerde ötekileştirmeye azami çaba sarf ettiğiniz Doğu’nun takımlarına yönelik ırkçı sloganlar, küfür ve şiddet…
“Sporun evrensel tanımının milliyetçilik tohumlarının atılıp, gübrelenip, sulanıp boy verdirildiği stadyumlar ve spor salonları… Spor alanları arena, sporcular gladyatör mizansenini alkışlayan kitleler… Ne oluyor?
“Vicdan ve sağduyu, bu suskun çığlığa yüksek tonda ne zaman ses verecek? Bizler, yani sizin ‘oralılar’ dedikleriniz, avazımızın çıktığı kadar ses veriyoruz.
“Bir ses de Amedspor’dan gelsin. Bir umut belki sağır olmayan kulaklar kalmışsa duysun diye. Bölge illeri kaç profesyonel kulüp ile temsil ediliyor? Yıllık faaliyet raporlarınızda ne kadar yer kaplıyoruz? Gözlemci ve temsilcilerinizin raporlarını yazan kalem her ilde aynı mı?”

“Cizrespor Amedspor’dur”

Cizrespor Başkanı Maruf Sefinç’i aradığını söyleyen Kılavuz, “‘Çekildik, birazdan futbolcuları uğurlayacağım’ dedi. Sözün bittiği yer! Cizrespor’un ligden çekilme kararı, nedenlerinin kendilerine ait olmadığı bir sonuçtur. Nedenlerin sahiplerini, birazcık da olsa kalmışsa, vicdanlı ve sağduyulu davranmaya davet ediyoruz”” dedi.

Futbolun sahada oynanması gerektiğinin altını çizen Kılavuz, “Marşlar ve ırkçı sloganlarınızla karşılayıp, şiddet uygulayacağınız Cizrespor yok artık. Vicdansız düdük çalacağınız ve adil olmayan kalemlerinizle yazacağınız raporlara karşılık bir Cizrespor yok artık. Kırmızıyı severiz ama acilen renk yeşil olmalı. Futbol masada değil, sahada güzeldir. Her bijî Cizrespor. Cizrespor Amedspor’dur” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Akşener Kızılay üzerinden krize dikkat çekti: İşsiz sayısı 7 milyona ulaştı
Sonraki Haber
ÖGİ Sözcüsü Hakkı Boltan'ın davası ertelendi