Ana SayfaEğitimODTÜ’de polisten TGB’lilerin saldırdığı öğrencilere biber gazı

ODTÜ’de polisten TGB’lilerin saldırdığı öğrencilere biber gazı

HABER MERKEZİ – ODTÜ’de öğrencilere saldırmaya çalışan TGB’lileri koruyan polis, bu duruma tepki gösteren öğrencilere biber gazı sıktı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) dün (18 Şubat) ülkü ocakları ve AKP Gençlik Kolları ile birlikte beyaz pikap türü araçlarla okula girmeye çalışan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin, öğrenciler tarafından engellendiği bildirildi.

Bunun üzerine TGB’li bir grup, bugün ODTÜ öğrenci yemekhanesine gelerek sosyalist ve devrimci öğrencilere saldırdı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre öğrencileri tehdit eden TGB’lileri korumak amaçla çembere alan polis, TGB’li gruba karşı “ODTÜ’de sizi barındırmayacağız” diyen öğrencilere biber gazı sıktı.

Kameralara yansıyan bu görüntüler şöyle:

‘Polis provokatörleri korurken, bize saldırmaya devam mı edecek?’

TGB’lilerin okula girmesinin hemen ardından polisin gelmesine ilişkin sorular soran ODTÜ’lü öğrenciler “ODTÜ Savunulmalıdır” isimli Twitter hesabından şu paylaşımlarda bulundu:

“Dün ODTÜ’den kovulan TGB şimdi de yemekhanede provokasyon yapıyor. ODTÜ’de sizi barındırmayacağız. TGB’nin yarattığı provokasyon sonucu polis yine ODTÜ’de. Polisin de TGB’nin de ODTÜ’de yeri yok. Polisin en ufak müdahalede bulunmadığı ve yemekhanede adeta güvenli alan yarattığı grup, sloganlar atmaya devam ediyor.
“İçlerinden bir tanesi ise elini kolunu sallayarak arkadaşlarımızı tehdit etme cüretinde bulunuyor Polis bu faşist gruba değil bize saldırıyor ve gaz atıyor. TGB’nin attığı sloganların hemen akabinde polisin kampüse girmesi ve bize saldırmasına dair soruyoruz; Polis nerede bekliyordu? Polis nasıl bu kadar hızlı kampüse girebildi? Bundan sonra da her durumda kampüse girip, provokatörleri korurken bize saldırmaya devam mı edecek?”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
13 yaşındaki Ahmet mühimmat patlamasında ölmüştü: AYM'den yaşam hakkı ihlali kararı
Sonraki Haber
UKOME'nin yapısı değiştirildi, İmamoğlu tepkili