Ana SayfaGüncelÖlüm orucundaki Koçak’ın durumu ağırlaşıyor, anne ve babası gözaltında

Ölüm orucundaki Koçak’ın durumu ağırlaşıyor, anne ve babası gözaltında

HABER MERKEZİ – Adil yargılanma talebiyle tutuklu bulunduğu cezaevinde açlık grevine başlayan ve eylemini ölüm orucuna çeviren Mustafa Koçak’ın sağlık durumu ağırlaştı. Koçak’ın ziyaretçisi Başak Kavruker, “Durumu çok ağır” uyarısında bulundu. Çocukları için eylem yapan Koçak’ın anne ve babası ise gözaltına alındı.

Bir itirafçının verdiği çelişkili ifadeler nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan 28 yaşındaki Mustafa Koçak’ın açlık grevini ölüm orucuna dönüştürdüğü eylemi devam ediyor.

Açlık grevini 90’ıncı gününde ölüm orucuna dönüştüren Koçak’ın eylemi 242’nci gününde.

Şakran 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Koçak’ın talebi ise adil yargılanma.

Koçak’ın sağlık durumunun giderek ağırlaştığı belirtiliyor.

Başak Kavruker, 28 Şubat’ta ziyaretine gittiği Koçak’ın son durumunu ANF’den Zeynep Kuray’a anlattı.

Mustafa Koçak’ın burnundan kan geldiğine, yürümekte zorlandığına, yüzünde ve vücudunda leke şeklinde yaralar çıktığına dikkat çeken Kavruker, gözlemlerini şöyle anlattı:

“Morali iyiydi. Bilinci de yerindeydi. Ancak sağlık durumu için aynı şeyi söyleyemem. Aşırı kilo kaybetmişti. Yürümekte ve konuşmakta zorluk çekiyordu. Refleksleri yavaşlamıştı.
“Burnundaki kahverengi lekeler daha da belirgin hale gelmişti. Sağ elinin üstünde blok halinde bir kararma ve el dokusunda da hafif kabarıklıklar vardı.
“Son 1 aydır sol böbreğinden kasığına kadar büyük bir ağrı çektiğini söyledi. Vücudundaki krampların yoğunlaştığına ve sürekli ishal olduğuna dikkat çekti.
“Hapishanede bulunan yatakların sağlıksız koşullarda olmasından kaynaklı kalçasında da yara oluştuğunu belirtti.”

Türk Tabipler Birliği başta olmak üzere sağlık meslek örgütlerini göreve çağıran Kavruker, “Mustafa yüzüme bakarak, ‘Abla ben ölüyorum galiba, ama ölmek istemiyorum. Onurumla, namusumla yaşamak istiyorum’ dedi. Bunu duymak çok zor. Gün gün eriyen bir genç var. Masum olduğunu kanıtlamak için ölümün üzerine yürüyen bir genç var” dedi ve tüm kesimlere duyarlılık çağrısı yaptı.

Mustafa Koçak, öldürülen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alanlara “silah temin etmek” ve “Anayasal düzeni bozmak” iddiasıyla 11 Temmuz 2019 tarihinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Anne ve babası gözaltına alındı

Öte yandan çocuklarının durumuna dikkat çekmek için İstanbul Kadıköy’deki Khalkedon Meydanı’nda eylem yapan Koçak’ın annesi Zeynep Koçak ve babası Hasan Koçak, “Mustafa Koçak adalet için 242 gündür ölüm orucunda. Mustafa’ya kefen giydirmeyeceğiz” yazılı pankartı taşıdı, adalet istedi.

Baba Koçak, “28 yaşında bir genç ölüyor! 30 kiloya düştü! Bu mu sizin adaletiniz” diye tepki gösterdi.

Anne Zeynep Koçak ise “Ben bir anneyim, oğlum için dağları, taşları delerim. Adalet istiyorum” dedi.

Polisler tarafından gözaltına anne ve baba karakola götürüldü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Elazığ'da 4.6 büyüklüğünde deprem
Sonraki Haber
Antep'te süresiz eylem ve etkinlik yasağı