Ana SayfaGüncelOsman Kavala: Haksızlığın hukuk yoluyla giderileceğine olan inancımı koruyorum

Osman Kavala: Haksızlığın hukuk yoluyla giderileceğine olan inancımı koruyorum

HABER MERKEZİ – Gezi davasından beraat edip hakkında tahliye kararı verilmesine rağmen, yeni bir “darbe girişimi” soruşturmasıyla tekrar tutuklanan Osman Kavala, “Haksızlığın hukuk yoluyla giderileceğine olan inancımı koruyorum” dedi.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Gezi davasında tutuklu yargılanan, 18 Şubat’ta beraat edip, hakkında tahliye kararı verilse de yeni bir soruşturmayla tekrar tutuklanan Osman Kavala, “kendisine yapılan haksızlığın eninde sonunda hukuk yoluyla giderileceğine inandığını” söyledi.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, Kavala, kendisini cezaevinde ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer aracılığıyla bu mesajı paylaştı.

Tutuklu iş insanının mesajı şu şekilde:

“Beraat kararından sonra odamdaki televizyonu, buzdolabını başka hükümlülere bırakıp eşyalarımı toplayarak cezaevi aracıyla Silivri’den çıkarıldım. Bir süre sonra cezaevi aracı yolda durduruldu. Araca yanaşan bir sivil görevli, hakkımda yeni bir gözaltı kararı olduğunu belirtti. Doğrudan emniyete ve ardından adliyeye götürüldüm. Tutukluluk kararı sonrasında Silivri’de aynı koğuşa geri koydular.
“Uğradığım büyük haksızlığa, hukuksuzluğa tabii ki üzülüyorum. Ama aynı zamanda ülkemin ve yargı kurumunun içine düştüğü vahim hale üzülüyorum.. Çok sıra dışı vahim adaletsizlikle karşı karşıyayım. Ama bu haksızlığın da eninde sonunda hukuk yoluyla giderileceğine olan inancımı koruyorum.”

18 Şubat’taki beraat kararının ardından Kavala hakkında tahliye kararı verilmişti. Ancak Silivri Cezaevi’nde 1 Kasım 2017’den beri tutuklu bulunan Kavala, bir darbe girişimi soruşturmasında tekrar tutuklanmıştı.

Kavala’nın bu soruşturmada daha önce resen tahliye edildiği ortaya çıkmıştı.




Önceki Haber
Afyon Cezaevi'ndeki tutuklular: Can güvenliğimiz kalmadı, her şeye hazırlıklı olun
Sonraki Haber
Vegan trans tutuklu İda Koçak'ın talebi kabul edildi