Ana SayfaToplumsal CinsiyetÖzgecan Aslan’ın ardından 5 yıl

Özgecan Aslan’ın ardından 5 yıl

HABER MERKEZİ – Özgecan Aslan’ın, Mersin’de Suphi Altındöken, Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe tarafından cinsel saldırıya maruz bırakılıp öldürülmesinin ardından 5 yıl geçti. Özgecan’ın mezarı başında yapılan anmada konuşan anne Songül Aslan, yaşanan kadın cinayetlerini hatırlatarak, “Buna bir ‘dur’ diyelim ki başka canlar yanmasın” dedi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan Özgecan Aslan, 11 Şubat 2015 tarihinde Psikoloji bölümünde okuduğu Çağ Üniversitesi’nden çıkıp evine gitmek için bindiği minibüsün şoförü Suphi Altındöken’in cinsel saldırısına direndiği için öldürülmüştü.

Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve kendisine yardım eden arkadaşı Fatih Gökçe’ye cinayetten verilen ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ cezaları Yargıtay tarafından onanmıştı.

Ancak Gökçe hakkında “cinsel saldırı suçundan” verilen 24 yıl hapis kararı Yargıtay tarafından bozulmuş ve Gökçe yeniden hakim karşısına çıkmıştı.

Mahkeme, Aslan’ın bindiği aracı kamusal alan saymayarak o konuda Yargıtay’ın ilamına uyulması kararını verdi ve Gökçe’yi 22 yıl 6 ay hapse mahkum etmişti.

“Buna ‘dur’ diyelim, başka canlar yanmasın”

Özgecan, öldürülmesinin 5. yılında mezarı başında ailesi ve yakınları tarafından anıldı.

Burada konuşan Özgecan’ın annesi Songül Aslan, kızının acısının ilk günki kadar ağır olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Çok kötüyüz. Ailecek ölü gibiyiz. Masum canlarımız ölüyor. Buna bir ‘dur’ diyelim ki başka canlar yanmasın. Onu unutmayan ve yanımızda olanlardan Allah razı olsun. Özge’nin hiçbir suçu yoktu. Hayalleri vardı. ‘Dünyanın en iyi psikoloğu olacağım’ diyordu. Ama hayallerini gerçekleştiremedi.”

Baba Mehmet Aslan ise kızının ölümünün üzerinden geçen 5 yıl içinde yüzlerce kadının öldürüldüğüne dikkat çekerek, Ordu’da Özgür Arduç tarafından öldürülen Ceren Özdemir’i hatırlattı.

“Psikolojik durumu iyi olmayan insanlar ne için böyle şeyler yapıyorlar bilmiyorum. Umarım çözülür. Durduk yere insan öldürmenin altında yatan psikolojik sebeplerin araştırılması lazım. İstemediğimiz birçok acı olay yaşanıyor. Artık insanlarımız ölmesin, masum canlarımız yanmasın.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İki ilde ev baskınları: Onlarca gözaltı
Sonraki Haber
Erdoğan: İdlib'de atacağımız adımları yarın açıklayacağım