Ana SayfaGüncelÖzgür Arduç polisleri yaralamaktan hakim karşısına çıktı

Özgür Arduç polisleri yaralamaktan hakim karşısına çıktı

HABER MERKEZİ – Ceren Özdemir’i öldüren Özgür Arduç hakkında iki polisi yaralamaktan açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Arduç’un tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme duruşmayı 31 Mart’a erteledi.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde, 2019 Aralık ayının başında 20 yaşındaki Ceren Özdemir’i evinin önünde bıçaklayarak öldüren Özgür Arduç, yakalanma anında iki polisi de bıçaklayarak yaralamıştı.

Arduç hakkında polisleri yaralamaktan “Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs”ten açılan davanın ilk duruşması Ordu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Van Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan sanık Arduç ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

Duruşmaya polisler Zeki Çelik ve Haydar Değerli ile sanık avukatı katıldı.

Duruşmada, mahkeme başkanı polisleri bıçakladığı günü anlatmasını sorması üzerine sanık Arduç, “Bir şey dememe gerek yok. İki olay arasında bir gün var. Baktım ki iki kişiler. ‘Bıçağı boğazına saplarsam kaçma şansım olur’ diye düşündüm. Üzerimi aramadan arabaya attılar. Işıklarda durduk. Bıçak kabın içindeydi, dışarıda olsa ikisini de öldürmüştüm” dedi.

Sanık Arduç, heyetin, “Yaralamak mı öldürmek mi istedin?” sorusuna “Evet, öldürmek istedim” yanıtını verdi.

Yaralanan polislerden Zeki Çelik, saldırı olduğu için hemen arabaya bindirdiklerini belirterek yaşananları şöyle anlattı:

“Şahsın yanına oturdum. Adını sordum. İsmini farklı söyledi. Kimlik istediğimde elini cebine soktu. Ben de kelepçeyi hazırladım. Eli montun içinde bıçağı tuttuğunu gördüm. O arada hamle yaptım. Hamle yaparken bıçağı koluma, omzuma ve sağ göğsüme sapladı. Polis arkadaşım da aracı durdurarak, içeriden o da müdahale etti.”

Ameliyat olduğunu ve tedavisinin sürdüğünü ifade eden Çelik, kolunda duyu kaybı olduğunu kaydetti.

Duruşma ertelendi

Polis Haydar Değerli de müdahale ederken elinden yaralandığını, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, polis memuru Çelik’in adli tıpa sevk edilerek rapor istenmesi ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma 31 Mart’a ertelendi.

Ne olmuştu?

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, 3 Aralık 2019 tarihinde evinin önünde 35 yaşındaki Özgür Arduç tarafından bıçaklanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Kızının cenaze töreninde konuşan anne Güfer Özdemir, “Türkiye’de kadın cinayetleri hep faili meçhul kalıyor, bu da kalmasın” ifadelerini kullanmıştı.

Cinayetin ardından kaçan Arduç, bir gün sonra polislerce yakalanmıştı.

“Yaptıklarımdan pişman değilim” diyen Arduç, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

‘Canavarca hisle kasten öldürme’ ve ‘kamu görevlisini yaralama’ suçlarından tutuklanan Arduç, 5 Aralık’ta Efirli F Tipi Cezaevi’nden Van Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edilmişti.

Davanın karar duruşmasında Arduç’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Kültür Sanat İstanbul' yayına başladı
Sonraki Haber
Erdoğan: Sosyal medya tam bir çöplük, buna izin vermeyeceğiz