Ana SayfaÇalışma YaşamıPegasus eğitmen pilot Bahadır Altan’ı işten çıkardı

Pegasus eğitmen pilot Bahadır Altan’ı işten çıkardı

HABER MERKEZİ – Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşanan ve üç kişinin ölümüne neden olan uçak kazasına dair CNN Türk’te yaptığı değerlendirmelerle kamuoyunun gündemine gelen eğitmen pilot Bahadır Altan, Pegasus tarafından iş akdinin feshedildiğini duyurdu. Kendisine sunulan feshi bildiriminde ise izinsiz olarak CNN Türk’te yayına katılıp, yorumlarda bulunması işten çıkarılmasına gerekçe gösterildi.

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Hava Yolları’na ait PC2193 sefer sayılı yolcu uçağı, 5 Şubat Çarşamba günü saat 18.19’da Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş sırasında pistten çıkması sonucu burun ve kuyruk bölümleri parçalanmıştı.

Zehra Bilgi Koçar, Alev Gençoğlu ve Songül Bozkurt isimli yolcular hayatını kaybederken, 180 kişi de yaralanmıştı.

Uçakta ikisi bebek 177 yolcu, dört mürettebat ve iki pilot bulunuyordu.

Kazanın nedenine ve nasılına dair tartışmalar sürerken, konuya dair önceki gün CNN Türk canlı yayınına bağlanan kaptan pilot Bahadır Altan olan biteni değerlendirirken yayından alınmıştı.

Altan bu yayında kazanın tek bir nedene indirgenemeyeceğini belirterek, bütüne odaklanmak gerektiğinin altını çiziyor ve İstanbul Havalimanı gibi projelerin bu kazaların önünü açtığına işaret ediyordu.

CNN Türk’ün sansür uyguladığı Bahadır Altan, eğitmen pilot (examiner) olarak çalıştığı Pegasus’taki işinden çıkarıldığını duyurdu.

Gerekçe izin almadan CNN Türk’e çıkmasıymış

ANF’den Zeynep Kuray‘ın haberine göre bugün kendisine tebliğ edilen iş akdi feshi bildiriminde ise şu gerekçe öne sürüldü:

“Şirketimizin yetkililerinin izni ve onayı, kurumsal iletişim bölümümüzün de koordinasyonu olmaksızın CNN Türk televizyonundaki yayına katılıp, yorumlarda ve görüşlerde bulunduğunuz anlaşılmıştır. Bu izinsiz ve onaysız davranışlarınız iş sözleşmenize aykırılık teşkil ettiğinden iş sözleşmenizin haklı nedenle derhal feshedilmesine karar verilmiştir.”

Altan, ANF’ye yaptığı değerlendirmede işine son verilmesinin ülkedeki hüküm süren genel hukuksuzluğun bir örneği olduğunu ifade etti.

Bağlandığı CNN Türk’teki yayında ülkeyi ‘freni boşalmış bir kamyona’ benzettiğini hatırlatan Altan, “Bu olay, bu örneği doğrulamaktadır. CNN Türk kanalı zaten bu gerçekten rahatsız olup bağlantıyı yarıda kesmişti. O zamandan beri aldığım tehditler beni yıldıramayacak; gerçekleri dile getirmeye devam edeceğim” dedi.

2008’de THY de işine son vermişti

Gazete Karınca yazarlarından da olan Altan, 42 yıllık pilot.

14 yılı Hava Kuvvetleri’nde geçmiş, Air France’ta uçuş öğretmenliği eğitimi almış, Anadolu Üniversitesi’nde uçuş öğretmenliği yapmış, 10 yıl da THY’de çalışmıştı.

THY’de çalıştığı süreçte Türkiye Sivil Havacılık Sendikası’nın (Hava-İş) işyeri temsilcisi olarak da görev yapmıştı.

Altan, 2008 yılında THY’den de sendikal faaliyetleri nedeniyle görevden alınmıştı.


“Yeni havalimanının yeri son kazada da bir olumsuzluk olarak karşımıza çıktı”

Sabiha Gökçen’de uçak pistten çıktı, parçalandı: Üç kişi öldü


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gülistan Doku 34 gündür kayıp: 'Soruşturma genişletilsin' çağrısı
Sonraki Haber
HRW'den kayyum eleştirisi: Seçimler fiilen iptal edildi