Ana SayfaGüncelPegasus: Kara kutu deşifreye başlandı, raporu bekliyoruz

Pegasus: Kara kutu deşifreye başlandı, raporu bekliyoruz

HABER MERKEZİ – Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşanan ve üç kişinin ölümüne neden olan uçak kazasına dair açıklamalarda bulunan Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Nane, “Kara kutu emniyet altına alındı ve deşifreye başlandı. Hep birlikte raporu bekliyoruz” dedi.

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında, dün Sabiha Gökçen Havalimanı’nda meydana gelen kazayla ilgili açıklama yaptı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıkan Pegasus’a ait yolcu uçağının parçalara ayrılması sonucu üç kişi yaşamını yitirmiş, altısı mürettebat 180 kişi yaralanmıştı.

Nane, saat 13.00 itibariyle hastaneye sevk edilen 180 yaralıdan 56’sının taburcu edildiğini belirterek, “Destek ekiplerimiz sürekli nöbetleşe 24 saat mantığıyla hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralıların yanındadır” dedi.

“Biz bu süreci en etkin şekilde atlatabilmek için otoritelerle birebir irtibatlı çalıştık” diyen Nane, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Kaza Araştırma İnceleme Kurumu yetkililerinin saat 02.00 itibariyle devreye girdiğini söyledi, “Kara kutu emniyet altına alındı ve deşifreye başlandı. Hep birlikte raporu bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Kazanın nedenine ve nasılına dair tartışmalara değinmeyen Nane, “Tüm pilotlarımız risk almamaları, risk görüyorsa pas geçmeleri, gerektiğinde yedek meydanda devam etmeleri için teşvik edilirler” diye belirtti.

Pegasus Genel Müdürü Nane ayrıca, “Uçaklarımız teknik güvenilirliği çok yüksek, genç uçaklardır. Bakımları regülasyonlarla düzen içinde takip edilir” dedi.

“Kaza araştırma sürecinde çıkacak her türlü iyileştirmeyi gerçekleştireceğimizi peşinen taahhüt ederiz” diyen Nane, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Buraya gelmek hiç kolay değil. Özellikle can kaybının ve yaralanmaların, hasarların olduğu bir noktada çıkıp konuşmak hiç kolay değil. Ben bu süreçte bize destek olan tüm kamu kuruluşlarına teşekkür ediyorum.”
Fotoğraf: AFP

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus’a ait PC2193 sefer sayılı yolcu uçağı, 5 Şubat Çarşamba günü saat 18.19’da Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş sırasında pistten çıkması sonucu burun ve kuyruk bölümleri parçalandı.

Uçakta ikisi bebek 177 yolcu, dört mürettebat ve iki pilot bulunuyordu.

Zehra Bilgi Koçar, Alev Gençoğlu ve Songül Bozkurt isimli yolcular hayatını kaybetti, 180 kişi de yaralandı.

Arama kurtarma çalışmalarının sona ermesiyle, kapalı durumda olan pist sabah 04.00 itibariyle uçuşa açıldı.

Diğer yandan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın uçağın pistten çıkmasına ilişkin soruşturma başlattığı bildirildi.


Sabiha Gökçen’de uçak pistten çıktı, parçalandı: Üç kişi öldü

“Yeni havalimanının yeri son kazada da bir olumsuzluk olarak karşımıza çıktı”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan erkeğe 30 yıl hapis
Sonraki Haber
'Kadın beyni aynı yaştaki erkek beyninden 4 yıl daha genç'