Ana SayfaGüncelPelin Esmer’in yeni filmi ‘Kraliçe Lear’ Kadıköy’de seyirciyle buluşacak

Pelin Esmer’in yeni filmi ‘Kraliçe Lear’ Kadıköy’de seyirciyle buluşacak

HABER MERKEZİ – Pelin Esmer’in pek çok festivalden ödülle dönen son filmi ‘Kraliçe Lear’, 2 Mart’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde gösterilecek. Gösterime Esmer, filmin yapımcısı ve oyuncuları da katılacak.

Önceki filmi İşe Yarar Bir Şey ile dikkat çeken Pelin Esmer’in dünya prömiyerini 25. Saraybosna Film Festivali’nde yapan filmi ‘Kraliçe Lear’, İstanbul’da seyirciyle buluşacak.

26’ıncı Adana Altın Koza Film Festivali’nden Yılmaz Güney Ödülü, SİYAD “Cüneyt Cebenoyan” En İyi Film Ödülü ve En İyi Müzik ödüllerini alan film, 2 Mart saat 20:00’de Kadıköy’deki Caddebostan Kültür Merkezi’nde gösterilecek.

Ücretsiz olarak gösterilecek filmin gösterimine yönetmen Esmer, filmin yapımcısı Dilde Mahalli ve oyuncuları Arslanköylü kadınlar da katılacak.

Ekip, gösterimin ardından seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

Film, Mersin Arslanköylü tiyatrocu kadınların Shakespeare’in Kral Lear oyununu kendi üsluplarınca uyarlamasını konu alıyor.

Filmin sinopsisi ise şöyle:

“2000’li yılların başında Toroslar’da bir avuç köylü kadın bir tiyatro topluluğu kurmuş, biz de bu topluluğun kurulma serüvenini, kadınların hayatlarını sahneye taşımalarını ve tiyatronun onları nasıl değiştirdiğini Pelin Esmer’in Oyun belgeselinde izlemiştik.
“Bu kez aynı tiyatrocu kadınlar, Shakespeare’in Kral Lear oyununu suyun bile zor ulaştığı ücra dağ köylerinde sahnelemek üzere yollara düşüyor. Uçurumlarla dolu yollarda toz toprak içinde ilerlerken, kadınların dünyasıyla Kral Lear’in dünyası iç içe geçiyor; ‘iyi ve kötü’, ‘genç ve yaşlı’, ‘zengin ve fakir’, ‘dürüst ve sahtekâr’ oyunun içinden çıkıp gerçeğe karışıyor.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hasret Gültekin’in hayatı sahneye taşınıyor
Sonraki Haber
Corona virüsü: Türkiye teyakkuzda, bakanlıktan "risk kapıda" uyarısı