Ana SayfaGüncelPFDK’den Amedsporlu Çalar’a 7 maç men cezası

PFDK’den Amedsporlu Çalar’a 7 maç men cezası

HABER MERKEZİ – PFDK, 2’nci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor’a 20 bin TL para cezası, takım kaptanı Mansur Çalar’a ise 7 maç sahalardan men ve 6 bin TL para cezası verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 2’nci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor ve takımın kaptanı Mansur Çalar’a ceza verdi.

PFDK Amedspor’a “saha olayları” gerekçesiyle 12 bin TL, “çirkin ve kötü” tezahürat”tan ise 8 bin TL para cezası olmak üzere toplamda 20 bin TL para cezası verdi.

Takım kaptanına yedi maç ceza

Bununla birlikte Diyarbakır Stadı’nda oynanan Amedspor-Hekimoğlu Trabzon maçı sonrası PFDK’ye sevk edilen Amedspor kaptanı Mansur Çalar, “rakip takım sporcusuna yönelik saldırısı” gerekçesiyle beş resmi maçtan men ve 3 bin TL para cezası verildi.

Çalar’ın “ihraç edildikten sonra rakip takım taraftarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi” gerekçesiyle bir resmi müsabakadan men ve 3 bin TL para cezası, cezaların birleştirilmesi suretiyle toplam 6 maçtan men ve 6 bin TL para cezası verildi.

Cezanın infazının çift sarı kart görmesi nedeniyle oynanmaması gereken ilk müsabakayı takiben başlatılmasına karar verilmesi üzerine Çalar, yedi resmi müsabakadan men edildiği belirtildi.

Amedspor: Haksız ceza

Verilen cezalara ilişkin açıklama yapan Amedspor kulübü, haksız cezalar için girişimlerinin olacağını belirtti.

“Sporcumuz Mansur Çalar’ın ihraç sonrası oyundan nizami bir şekilde çıkarken çekilen görüntüleri savunma ekinde federasyona gönderilmesine ve maçta rakip takım taraftarının statta bulunmamasına rağmen Profesyonel Futbol Disipli Kurulu’nun sporcumuza ‘ihraç edildikten sonra rakip takım taraftarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi’ gerekçesiyle 1 resmi müsabakadan men ve 3 bin TL para cezası verilmesini spor kamuoyunun takdirine bırakırken haksız cezalar için de gerekli girişimlerimizi sürdüreceğimizi kamuoyuna bildiririz.”

Çalar’a 20 maç ceza verilmişti

Daha önce de Diyarbakır Stadyumu’nda 2 Mart 2019’da oynanan Amedspor-Sakaryaspor maçına Çalar’ın kesici aletle çıktığı, rakip takım oyuncularına zarar verdiği iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında Çalar’a futboldan men cezası verilmişti. Ancak Tahkim Kurulu, Çalar’a verilen cezayı 20 maç mene çevirmişti.

Yine PFDK, Amedspor oyuncusu Deniz Naki’yi “örgüt propagandası” gerekçesiyle futboldan men etmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Corona virüsü: Çin'de ölü sayısı 630'u, vaka sayısı 31 bini aştı
Sonraki Haber
‘Suyun Gölgesi’nin ilk gösterimi 16 Şubat'ta Batman'da