Ana SayfaSağlıkPozitif-İz’den ücretsiz HIV testi projesi

Pozitif-İz’den ücretsiz HIV testi projesi

HABER MERKEZİ – Pozitif-İz Derneği, İstanbul’da ücretsiz ve danışmanlık alarak HIV testi yaptırılabilecek projesine başladı.

Pozitif-iz Derneği tarafından yürütülen “LGBTİ+ Bireyler için HIV Test ve Tanı Sürecini Kolaylaştırma Projesi” kapsamında HIV testi yaptırılabilecek.

KaosGL.org’da yer alan habere göre HIV testleri, İstanbul Fatih’te bulunan özel bir laboratuvarda ve sadece Cumartesi günleri yapılacak.

Test yaptırmak isteyenlerin 0543 241 41 03 no’lu numaradan Pozitif-İz’e, kimlik bilgilerini vermeden sadece ulaşması ve randevu alması gerekiyor.

Bu hizmet LGBTİ+’lar ve “erkeklerle cinsel ilişkiye giren erkeklere” özel. Bu gruplardan birisine dahil olmayanlar kampanyadan yararlanamıyor.

Neden test yaptırmalı?

Dernek HIV testi yaptırmanın önemini ise şöyle anlatıyor:

“HIV, uzun yıllar belirti vermeden ve dolayısıyla hiç fark edilmeden vücutta çoğalabilir. Yıllar sonra belirtiler ortaya çıkar ve kişi sağlık şikayetleri üzerine hastaneye başvurarak tanı alır. Geç tanı nedeniyle olağan sağlık haline geri dönülmesi zahmetli ve zaman alabilir. Oysaki erken dönemde tanı alan HIV pozitif bireyler bu sağlık sorunlarını yaşamadan tedaviye başlarlar ve herkes kadar sağlıklı ve uzun bir yaşam sürdürebilirler.
“Ayrıca, düzenli tedavi alan HIV pozitif bireylerde HIV baskılanır ve kan testlerinde belirlenemeyen olarak tanımlanan düzeye iner. Kanda belirlenemeyen düzeydeki HIV, cinsel yolla başkalarına bulaşmaz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ölüm orucundaki Gökçek'in avukatı: Mahkeme topu Adli Tıp'a attı, bu bir oyun
Sonraki Haber
HSK'den Gezi Davası'nda beraat kararı veren mahkeme heyetine soruşturma izni