Ana SayfaGüncelRusya’dan yalanlama: Putin 5 Mart’ta Erdoğan’la görüşmeyecek

Rusya’dan yalanlama: Putin 5 Mart’ta Erdoğan’la görüşmeyecek

HABER MERKEZİ – Kremlin, Rusya lideri Putin’in 5 Mart’ta Suriye’nin İdlib bölgesindeki durumu görüşmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmeyi planlamadığını duyurdu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya lideri Vladimir Putin’le İdlib’deki durumu görüşmek üzere 5 Mart’ta İstanbul’da “büyük bir olasılıkla bir araya geleceklerini” söylemişti.

Ancak Erdoğan’ın bu açıklaması Kremlin tarafından yalanlandı.

Sputnik’in haberine göre, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin’in planlarında 5 Mart’ta İstanbul’da Erdoğan’la bir görüşme yapılmasının henüz bulunmadığını söyledi.

Peskov, “Şu anda Putin’in planlarında 5 Mart’ta böyle bir görüşme yapılması yer almıyor. Putin’in 5 Mart için farklı iş planları mevcut” dedi.

Peskov, öncelikle İdlib’deki krize ilişkin istişarelerin devam etmesi için Rusya ile Türkiye arasında uzmanlar düzeyinde çalışma görüşmeleri yapıldığının da altını çizdi.

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, 22 Şubat’taki konuşmasında, Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile 5 Mart’ta bir araya geleceklerini söylemişti.

Daha sonra 25 Şubat’ta dörtlü görüşme için Macron ve Putin arasında “tam ittifak olmadığını” kaydeden Erdoğan, “en kötü ihtimalle Putin’le 5 Mart’ta görüşeceklerini” duyurmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İmralı Adası’nda yangın, Öcalan'ın avukatlarından başvuru ve çağrı
Sonraki Haber
Corona virüsü: Doğubayazıt'ta 18 kişi karantinaya alındı