Ana SayfaGüncelRusya’yı suçlayan Erdoğan’dan “İdlib’de geri adım atmayacağız” mesajı

Rusya’yı suçlayan Erdoğan’dan “İdlib’de geri adım atmayacağız” mesajı

HABER MERKEZİ – Partisinin grup toplantısında gündeminde İdlib olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’yı suçladı ve “geri adım atılmayacağı” mesajı verdi. Erdoğan, Suriye’deki en büyük sıkıntıyı ise “Hava sahasını kullanamıyor oluşumuzdur” sözleriyle tarif etti.

Partisinin Meclis’teki Grup Toplantısı’nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib konusunda açıklamalarda bulundu.

Rusya destekli Suriye ordusunun İdlib’deki ilerleyişle başlayan çatışmalar şiddetlenerek devam ederken, Suriye’nun bu vilayetindeki son gelişmeler Rusya ve Türkiye’yi karşı karşıya getirmiş durumda.

Grup Toplantısı’nda Rusya’yı suçlayan Erdoğan, “geri adım atmayacaklarını” söyledi.

“İdlib’de ortaya çıkan büyük insani krizi önlemek için sahada aktif müdahale dahil her yolu deniyoruz. Talebimiz rejimin saldırılarını sona erdirip gözlem noktalarımızın gerisine çekilmesidir. Rusya insani hassasiyeti kabul etmek istemiyor.
“Gözlem kulelerimizi kuşatanlara verdiğimiz süre doluyor. Şu anda en büyük sıkıntımız hava sahasını kullanamıyor oluşumuzdur. İnşallah yakında buna da bir hal çaresi bulacağız.
“İdlib’de en küçük bir geri adım atmayacak, rejimi mutlaka belirlediğimiz sınırların dışına çıkartacak, halkın evlerine dönüşünü sağlayacağız.”

İdlib’de neler oluyor?

Türkiye, Esad güçlerinin 24 Ocak’ta Heyet Tahrir El Şam’ın kontrolündeki İdlib kentine yönelik başlattığı operasyona karşı çıkıyor.

Bölgeye sevk edilen TSK güçleri ile Suriye ordusu arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Tırmanan bu gerginliği durdurmak için Rusya’nın yanı sıra Almanya ve Fransa da devrede. Ancak görüşmelerden elde edilen somut bir sonuç henüz yok.

Resmi açıklamalara göre, Suriye ordusunun İdlib’deki TSK birliklerine dönük saldırılarında Şubat ayının başından bu yana 16 asker yaşamını yitirdi.


İdlib çıkmazı: “Rusya geri adım atmaz, Türkiye’ye NATO desteği de pek olası değil”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye'de evlilikler azaldı, boşanmalar arttı
Sonraki Haber
Ankara Üniversitesi'nde Las Tesis dansı yapan kadınlara bir soruşturma da rektörlükten