Ana SayfaGüncelSağlık Bakanı: 5 Şubat’tan itibaren ay sonuna kadar Çin’den uçuşlar durdurulacak

Sağlık Bakanı: 5 Şubat’tan itibaren ay sonuna kadar Çin’den uçuşlar durdurulacak

HABER MERKEZİ – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5 Şubat’tan itibaren ay sonuna kadar Çin’den Türkiye’ye tüm uçuşların durdurulacağını açıkladı. Koca, Japonya, Tayvan, Tayland, Hong Kong, Singapur, Güney Kore ve Malezya’dan gelenlere yönelik termal kamera uygulamasına başlanacağını da söyledi.

Çin’de ortaya çıkan ve akciğer rahatsızlıklarına neden olan Corona virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısı 361’e  yükseldi.

Virüsten etkilenenlerin sayısı ise 17 bin 205’e çıktı. Ülkede 50 milyon insanın, karantina önlemleri kapsamında kısıtlı bir yaşam içinde tutuluyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5 Şubat’tan itibaren ay sonuna kadar Çin’den Türkiye’ye tüm uçuşların durdurulacağını açıkladı.

Türkiye’de Corona virüsünün olmadığını da söyleyen Koca şunları söyledi:

”Havaalanında termal kamera uygulaması ve özel odalar gibi önlemler var. Bilim Kurulu bu dönemde özellikle Uzakdoğu Asya’dan gelen ülkeler; Japonya, Tayvan, Tayland, Hong Kong, Singapur, Güney Kore ve Malezya’dan gelenlere yönelik termal kamera uygulamasına başlanacak. Yarından itibaren ise kullanımda olacak.”

Türkiye’de karantinaya alınan kişilerle ilgili de bilgi veren Koca, bu kişilerin tüm numunelerinin negatif çıktığını söyledi.

Virüsün ortaya çıktığı sırada Wuhan’da bulunan 42 kişi, 20 kişilik ekip tarafından askeri kargo uçağı ile Türkiye’ye getirilerek Ankara’daki Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde tek kişilik odalarda karantinaya alınmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"İktidarın sokaktaki gözü, hafiyesi ve kelepçesi": Bekçiler
Sonraki Haber
Ankara'daki köpek ve kuş katliamı: Suç duyurusunda bulunuldu, kanunda değişiklik istendi