Ana SayfaToplumsal CinsiyetSistematik tehdit ve tacize sadece 2 yıl 10 ay hapis cezası

Sistematik tehdit ve tacize sadece 2 yıl 10 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Melike Canlı’yı 6 yıldır sistematik bir şekilde tehdit ve taciz eden Tuncay Kaltar’a toplam 2 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Melike Canlı’nın 4 ay birliktelik yaşadıktan sonra tehdit ve tacizlerine maruz kaldığı gerekçesiyle 10 defa hakkında suç duyurusunda bulunduğu Tuncay Kaltar’ın tutuksuz yargılandığı davanın 3’üncü duruşması yapıldı.

Diyarbakır 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada sanık Kaltar hazır bulundu.

Rosa Kadın Derneği üyeleri, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatları, Melike ve yakınları da duruşmaya katıldı.

Mahkeme, “özel yaşam” gerekçesiyle duruşmayı izlemek isteyenlere “kısıtlılık” kararı getirdi.

Tanıkların dinlenilmesi talebine ret

Duruşmada söz alan Melike’nin avukatlarından Elif Tirenç İpek Ulaş, tanıkların dinlenmesini talep etti. Ancak, talep açık delil olduğu gerekçesiyle reddedildi.

Avukat Semra Balyan da müvekkili Melike’nin 6 yıldır sistematik bir şekilde tehdit edildiğini ve cinsel taciz içerikli mesajlar aldığını belirterek, sanık Kaltar’ın tutuklanmasını ve üst hadden cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Tuncay Kaltar ise suçlamaları reddederek, hakkında çıkan haberlerle kendisinin teşhir edildiğini savundu.

‘Ne benim ne de ailemin can güvenliği yok’

Ardından konuşan Melike ise Kaltar’ın 6 yıldır hem kendisini hem de ailesini tehdit ettiğini dile getirdi:

“Ben 6 yıldır bu adam tarafından ölümle tehdit ediliyorum. Ailem ölümle tehdit ediliyor. Sürekli farklı numaralardan bana ve yakınlarıma ulaşıyor. Abimin adına sahte hesaplar açarak, tüm aileme benimle ilgili mesajlar gönderdi. Fotoğraflarımı sosyal medya hesaplarından paylaşarak, özel hayatımı hiçe saydı. Tutuklanmasını ve cezalandırılmasını istiyorum. Ne benim ne de ailemin can güvenliği yok.”

Fail erkeğe sadece 2 yıl 10 ay hapis

Daha sonra kararını açıklayana mahkeme, Kaltar hakkında “tehdit”ten 8 ay, “cinsel taciz”den de 18 ay, “kişinin yakınlarıyla sükununu bozmak” suçundan ise 8 ay olmak üzere toplam 2 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Kararında “iyi hal indirimi” uygulamayan mahkeme, Kaltar’ın tutuklanma talebini ise reddetti.

Melike: Yeniden beni tehdit etmeye başlayacak

Kararın açıklanmasının ardından salon kapısında bekleyen polisler Melike’yi, ailesini ve davayı takip eden kadınları uzaklaştırdı.

Melike ise “Onu bizden değil, beni ondan koruyun. Bu adam elini kolunu sallayarak tekrar dışarı çıkacak ve yarım saat sonra yeniden beni tehdit etmeye başlayacak” dedi.


Karınca, Jin News, MA

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AYM'den tahliye kararına direnen mahkemelere uyarı
Sonraki Haber
Erdoğan: Öfkeyle kalkan zararla oturur, Rusya'yla çatışmaya gerek yok